Norges nye stjerneskudd har hatt en eventyrlig sesong for både klubb og landslag.
I desember tok Reistad sitt første EM-gull, hun vant et nytt seriegull med Vipers og under Final Four-sluttspillet i Champions League ble hun kåret til mest verdifulle spiller da laget fra Kristiansand vant klubbens første Champions League-tittel.
Nå kan hun krone super-sesongen med et OL-gull. Men hun er klar på at de blir ingen lett oppgave.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 KLOKKEN 11:54
– Det er klart at vi er favoritter, det er vanskelig å komme unna det når vi vinner EM. Men det er ikke bare å møte opp og så ta det, sier Reistad på et pressetreff før OL.
Landslagssjef Thorir Hergeirsson hadde mange lovord om 22-åringen under pressetreffet.
– Hun har ekstreme forutsetninger i form av finter, hopp og skudd. Hun har også egenskaper defensivt. Samtidig har hun et stort pågangsmot, sier han.

Ikke ute etter revansje

På pressetreffet forteller landslagssjef Hergeirsson til Discovery at han ikke ser på bronsen fra Rio-OL for fem år siden som noe de skal revansjere i Tokyo.
– Det var sterkt å vinne bronse i Rio, jeg ser ikke på det som et nederlag. Det er ikke noe som jeg ønsker å revansjere, det blir feil ord, sier han til Discovery.
Likevel kommer Norge inn i mesterskapet som en av de største favorittene til å ta gullet.
Hergeirsson forteller om to grunner til hvorfor de er favoritter. Den første knytter han til tradisjoner. På kvinnesiden har Norges håndballandslag vunnet EM hele åtte ganger, i tillegg til tre VM-titler og to OL-gull.
Den andre grunnen er høye ambisjoner.
– Vi er med for å slåss om de gjeveste medaljene, da får vi klistret et favorittstempel på oss, forteller han.

Fjerde OL

Landslagsveteran Marit Malm Frafjord deltar i sitt fjerde OL. Hun tok gull i 2008 (Beijing) og 2012 (London). I 2016 i Rio de Janeiro ble det en bronse.
Selv om omstendightene rundt årets OL er litt annerledes den de tre foregående merker ikke 33-åringen noen stor forskjell.
– Det er egentlig ikke så veldig annerledes. Får ikke gå så mye ute, men det er 30 grader, så det er ikke så veldig fristende, ler Frafjord.
Frafjord er godt vant med å være favoritt i et mesterskap, men det blir ikke en enkel vei til OL-gull av den grunn.
– Man skal ha respekt for sine motstandere. Vi vet vi er blant favorittene, men det er mange andre som kjemper om gull, sier Frafjord.
Norge møter Sør-Korea i åpningskampen i OL. Kampen spilles kl. 09.15 søndag 25. juli, og du kan se den på TVNorge og discovery+
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 KLOKKEN 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 KLOKKEN 09:43