Populære sporter
All sport
Vis alt

Norges nøkkelspiller operert i Tokyo – fortsatt usikker OL-skjebne

Oppdatert 02/08/2021 klokken 15:38 GMT+2

Håndballspiller Christian O'Sullivan skadet seg mot Frankrike og kan være ferdig for turneringen.

Christian O'Sullivan

Foto: NTB

  • Få med deg kvartfinalen Norge-Danmark i OL klokken 10:00 tirsdag på discovery+.
Landslagets presseansvarlig Lars O. Bjørnland kunne mandag morgen informere pressen om status på skadde Christian O'Sullivan.
Han bekreftet at nøkkelspilleren da befant seg på en klinikk i Tokyo og at det ville bli gjort en vurdering i løpet av ettermiddagen der nede.
– Ettermiddagen vil avgjøre hvordan det går. Det vet vi ingen ting om akkurat nå. Vi har spillere tilgjengelige i Tokyo og mulighet til å erstatte han med en spiller som vi har her. Selvfølgelig ikke samme profil, men det tar trenerteamet en avgjørelse på hvis det skulle kreve et bytte. Det er status per nå, og så kommer vi tilbake med informasjon så fort vi vet noe, sa Bjørnland.

Inngrep

Senere mandag kom det en oppdatering fra den norske leiren. O'Sullivan har vært gjennom et lite inngrep i tommelen hos en spesialist i Tokyo. De klarte å sette ytterleddet i høyre tommel på plass, opplyser den norske leiren. Leddet ble testet stabilt etterpå, men det er ikke tatt noen avgjørelse på O'Sullivans OL-framtid.
Landslagssjef Christian Berge fikk spørsmål om de sportslige utfordringene ved å eventuelt miste O'Sullivan.
– Vi ønsker selvfølgelig å ha med O'Sullivan. Men det er så enkelt som at hvis han ikke kan være med så kan han ikke være med. Vi har noen tanker om hva vi eventuelt gjør, men jeg skal ikke være for konkret på det her og nå, var svaret fra Berge.

Ut mot Frankrike

Da håndballgutta møtte Frankrike i siste kamp av gruppespillet, måtte den 190 cm høye bakspilleren ut med skade.
– Legene klarte ikke å få fingeren tilbake i ledd. Mest sannsynlig på grunn av at noe av leddkapselen og sceneplaten ligger i veien. Det gjelder ytterleddet i høyre tommel, sa lege Thomas Torgalsen tidligere.
Bjørnland fortalte at det var blitt anbefalt en liten operasjon som de håpet å bli utført i løpet av dagen på et spesialsykehus i Tokyo.

Tok seg til kvartfinale

Søndag måtte Norges håndballgutter vinne mot Frankrike for å sikre seg en kvartfinaleplass.
Det gjorde de med tre mål mot et av verdens beste landslag i håndball.
– Det er en god følelse. Det føles ut som det løsner mer og mer, og det er en fantastisk moral av guttene i dag, sa landslagssjef Christian Berge til Discovery etter kampslutt.
Da O'Sullivan gikk ut, mente Berge at de måtte improvisere.
– Blir eksperimentelt utpå der når O'Sullivan må ut. Da må man tenke alternativt, og setter innpå en venstrehendt spiller til, sa Berge.
Tirsdag kl. 10:00 norsk tid spilles kvartfinalen med nabolandet Danmark som motstander. Danskene er regjerende OL- og verdensmestere.
Så du denne?
picture

Myrhol om rekorden: – Det er stort

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame