– Status er at han fikk tommelen ut av ledd, og han er per nå på vei til sykehuset for å se om det bare var en skulder ut av ledd, eller om det ble skjelettskade, sier Norges fysioterapeut Harald Markussen.
Han forteller at de forsøkte å dra tommelen på ledd, men at O'Sullivan slet med å bøye det ytterste leddet i ettertid. Om O'Sullivan er ferdigspilt, vites ikke.
– Er det skjelettskade er det brudd, men per nå vet vi ikke, og det må vi gjøre undersøkelser på. Det er håp om at han kan spille videre, men det kan ikke vi konkludere med før vi får alle fakta på bordet, sier legen som også forteller at Rød også må til undersøkelse etter en smell i kjeven.

– Det er en god følelse. Det føles ut som det løsner mer og mer, og det er en fantastisk moral av guttene i dag, sier landslagssjef Christian Berge til Discovery etter kampslutt.
– Blir eksperimentelt utpå der når O'Sullivan må ut. Da må man tenke alternativt, og setter innpå en venstrehendt spiller til, sier Berge.
Nå venter det en belønning på spillerne.
– Nå skal de få hvile godt frem mot neste kamp, fortsetter Berge.

– Veldig gøy

Magnus Gullerud sier at det var godt å komme seg videre.
– Det var en stor lettelse å komme seg videre. Det var veldig gøy, og bare morro å spille. Vi merker også at Frankrike ikke måtte vinne i dag, og da er det ekstra deilig å vinne, sier linjespilleren som scoret tre mål fra seks meter.

Slik var kampen

For å sikre avansement var det en ting som gjaldt for Norge i søndagens kamp mot Frankrike. Seier.
Motstanderen Frankrike er ett av verdens aller beste landslag i håndball, og de var allerede videre i OL som gruppevinnere, men med seier her kunne de kvitte seg med en stor konkurrent.
Frankrike tok ledelsen 1-0, men det skulle være første gang på lang tid at de franske favorittene skulle lede. For Norge startet bra. To scoringer fra Gullerud sendte Norge foran, og det norske forsvaret stod godt med en av verdens beste målvakter i Torbjørn Bergerud bakerst.
Kampen var jevn lenge, men da Norge kom foran med tre, ti minutter før pause, tok Guillama Gille affære og tok time-out.

Forbannet etter arrangørens grep: – Da hisset jeg meg fryktelig opp

Bom, bom, bom

Time-outen gjorde godt for de franske herrene, som i større grad klarte å bryte ned det norske forsvaret. Men Frankrike slet i forsvar, og det norske angrepsspillet, som ikke har vært bra så langt i mesterskapet, så mye bedre ut.
Frankrike lagde fire straffer, men til Berges, og alle norske tv-seeres store fortvilelse bommet Sagosen, Jøndal og Gulliksen på alle. Fire straffebom av fire mulige straffer seg, og Norge rotet bort ledelsen.
Pause. 15-15. En godkjent omgang av Norge, som fortsatt var i god posisjon til å ta seieren hjem til slutt.
Like etter pause fikk O’Sullivan brutt rekken av bom fra syvmeter. Bakspilleren scoret på sin første straffe dette mesterskapet.
Først etter 35 minutter var Frankrike i ledelsen 19-18, for første gang siden kampens første avslutning.
Det første kvarteret i den andre omgangen ble jevnt. Lagene skiftet på å ta ledelsen. Sagosen tok styring for Norge, både som tilrettelegger og med skudd fra ni meter. Nikola Karabatic gjorde det samme for franskmennene.
De store stjernene. To av de beste håndballspillerne i verden de siste årene. Den franske legenden. Det norske vidunderbarnet.
Sagosen sendte Norge i føringen etter norsk time-out. 25-24. Og da viser Norge styrke. Først får Tournat en to-minutter. Norge bruker overtallsperioden godt. To mål fra Myrhol. Norge foran med tre. Ti minutter igjen.
Lukten av norsk avansement sniker seg inn i håndballhallen i Tokyo.

Rød-smell

Magnus Abelvik Rød satser voldsomt rett inn i franske Fabregas. Begge ble liggende. Fabregas holdt seg til sin skulder, Rød fikk smellen i kjeven. Etter et par minutter på parketten kom begge seg opp. Rød et par hakk mer forslått enn sin franske kollega.
To minutter uten scoring. Så må de stenge luftrommet over OL-byen. Harald Reinkind slo ut på Flightradar som uidentifisert objekt så høyt han fløy da han sendte Norge foran med to på ny. Bundesliga-spilleren sin tredje for kvelden.

Se oppsummering av nattens OL-høydepunkter

Gulliksen sendte så Norge foran med tre. Frankrike tok time-out, med fem minutter igjen.
Franskmennene fikk uttelling. To hurtige mål, men Norge svarte. Reinkind på ny. Stod frem, når det virkelig gjaldt fra sin høyreback.
Men så satt reduseringen for Frankrike. 30-29. Og Norge bommet på på sin. Så Sagosen den store av Kiel. Konge av Trondheim. Konge av Kiel. Keiser av den japanske OL-hallen. Norge foran med to, med to minutter igjen. Norge tok time-out. Inn kom Fredriksen, og sendte Norge foran med tre like før slutt. Kvartfinalen, her kommer vi!
Der venter enten Danmark, Egypt eller Sverige. Det blir klart senere søndag.