Populære sporter
All sport
Vis alt

Nora Mørk med ny rolle: – Har gitt oss et ekstra løft

Publisert 31/07/2021 klokken 10:22 GMT+2

Nora Mørk har de siste årene vært den store profilen og målscoreren i det norske håndballandslaget, men etter at flere nye storscorere har dukket opp i laget, har Mørk fått en ny rolle i Thorir Hergeirssons maskineri.

Nora Mørk

Foto: NTB

  • Se Norge - Nederland lørdag klokken 14:30 på discovery+!
OSLO / TOKYO (Discovery):

– Jeg har kanskje litt mer å gå på, men jeg regner med at det kommer når det drar seg til.
Nora Mørk er brukbart fornøyd med sin egen start i Tokyo-OL. Hun står med 17 mål etter tre spilte kamper
Men det er ikke nødvendigvis antall scoringer Mørk skal måles etter i dette mesterskapet.
Den rutinerte 30-åringen har fått nye oppgaver av landslagstrener Thorir Hergeirsson. Fra å være den som skal score målene, er hun nå den som skal finne rommene og sette opp andre.
– Det har blitt mer sånn at Stine og Henny (Bredal Oftedal og Reistad, journ. anm.) scorer mye mål også. Da har det blitt min oppgave å gi de ordentlig god timing i pasninger så de får satt fintene.
Saken fortsetter under videoen.
picture

OL-natten: Nervepirrende Iuel-drama, skade-smell og Hovland-nedtur

– Min oppgave er å se ut som jeg skal gå på mål, men lage mest mulig plass til de to. Det er ingen som stopper Stine eller Henny når de får timingen, sier Nora Mørk om rollen som har gitt Norge en ny dimensjon.
– Det har gitt oss et ekstra løft i angrepsspillet.
Vipers-spilleren har ingen problemer med de de nye arbeidsoppgavene.
– For meg er det samme hvem som scorer målene. Vi er farlig fra alle posisjoner. Jeg skal fortsette å være aggressiv på mål, men for meg er det enormt viktig det flyter i angrep og at pasningene er gode. Den oppgaven tar jeg veldig seriøst, forteller Mørk.
Men kanskje må hun tilbake i toppscorerrollen mot Nederland på lørdag. Henny Reistad ser ut til å måtte stå over kampen etter skulderskaden hun pådro seg mot Montenegro.

Forventer tøff kamp

På lørdag er det gruppefinale mellom Norge og Nederland. Begge lag står med full pott etter tre kamper, men Norge topper tabellen på bedre målforskjell.
– Jeg synes Nederland spiller litt sånn som oss. Ganske hurtig, vil gjerne løpe etter, men jeg tror det blir viktig for oss å løpe hjem og spille forsvar. Vi har en tendens til å slippe inn mindre mål enn Nederland, så det viktigste i morgen blir å få satt forsvaret og stoppe kontringsspillet deres. Vi kommer til å score nok mål på dem, sier en selvsikker Nora Mørk.
I kampen møter hun sin tidligere lagkamerat Nycke Groot. De spilte sammen flere sesonger i Györ, og ifølge Mørk kan dette være en spiller Norge må være ekstra obs på.
– Nicke er en fantastisk håndballspiller. Hun er bra på halvdistanse, bra på å finte begge veier, bra overblikk Hun har steppet opp gamet sammenliknet med hva jeg har sett i Danmark. Det er mest sannsynlig det siste hun gjør på en håndballbane Jeg syns hun har vært bra for Nederland.
– Er du imponert av hva hun har levert?
– Ikke imponert, for jeg har sett Nicky god veldig mange ganger, men jeg syns hun er mer aggressiv på mål selv enn hva hun har vært i sesongen som var. Hun er absolutt helt helt der oppe i verdenstoppen. Når hun har lyst på den driven, så er hun motoren til Nederland, forteller Mørk.
picture

Ekspertene forbløffet over norsk stjerne: – Hun er verdens beste

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame