Danmark - Norge 31-25 (13-12)
Bjarte Myrhol spilte sin siste kamp for Norge. Han var skuffet av prestasjonen.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 KLOKKEN 11:54
– Nå er jeg irritert over at vi ikke klarer å kontrollere tempoet. Vi er best når vi dikterer tempoet, sier linjespilleren til Discovery.
– Er danskene rett og slett for gode?
– Når vi taper med så klare siffer, så er det ikke vits i å snakke opp tempoet, men det iriterer meg at vi ikke kan løse det der, sier Myrhol videre.
Sander Sagosen leverte en meget god kamp helt frem til at han fikk det røde kortet etter tre utvisninger.
– Først og fremst er man skuffet og tom, men må gi det til Danmark for de var gode. Vi har ikke truffet der vi har hatt lyst gjennom hele OL, men man blir ikke mindre skuffet av den grunn, sier bakspilleren til Discovery.
Han forstår lite av alle utvisningene.
– Synes alle tre utvisningene er veldig billig, men jeg er ikke dommer. Jeg vet ikke, du får spør dommerne, det er mye nye regler de skal introdusere her, fortsetter Sagosen.
– En ting er å ryke ut når man spiller en god kamp mot en god motstander, men en annen ting er når man ikke leverer en topprestasjon. Var ikke noe å skrive hjem om den siste kampen for meg heller. Føler på en tomhet, sier Myrhol som stopper på 263 kamper for Norge.

Slik var kampen

Norge måtte finne seg i å være underdogs før kvartfinalen i OL, men sjansene ble litt bedre da Berge overrasket like før kampstart å meldte ny-opererte Christian O'Sullivan klar for spill.
Men O'Sullivan tilbake til tross, de danske favorittene startet best. De hvite og røde gikk tidlig opp i tomålsledelse, og holdt Norge bak seg det første kvarteret, hvor Norge stod uten redninger på Danmarks ni avslutninger. Så kom Christian Sæverås inn.
LES OGSÅ: Warholm sammenlignes med Bolt: – Supermann
Sisteskansen reddet tre av syv avslutninger resten av omgangen, samtidig som det løsnet for det norske angrepet. Med ni minutter igjen til pause sendte Magnus Abelvik Rød Norge foran for første gang. 10-11. I tillegg til at det løsnet for angrepsspillet, så var det også langt bedre uttelling fra syvmeter. Sagosen scoret på alle sine i første omgang, og stod med fem scoringer på syv forsøk da de franske dommerne gikk i garderoben. Norge ett mål bak Danmark. Avansement var innen rekkevidde.

Hør svenskene ta av når de kommenterer gulløpet: – Det norske fenomenet

I den andre omgangen startet Danmark best, og startet med å få seg et forsprang på tre mål. Så fikk Norge en gavepakke etter en unødvendig utvisning på Lasse Andersson, men så kaster Norge bort ballen, og havner fem mål bak.

Rødt kort til Sagosen

Time-out for Norge. Berge måtte ta grep.
Og det lønnet seg. Først mål fra Sagosen, og så Jøndal. Tre mål bak.
Men nærmere kom ikke de norske spillerne. Med syv minutter lå Norge fem mål bak. Så gikk det i rødt. Sagosen fikk sin tredje utvisning, og dermed rødt kort til den norske stjernen. Det som allerede var en vanskelig oppgave ble en formidabel oppgave.
– Jeg er redd det var spikeren i kista. Vi er i ferd med å tape for et ganske mye bedre håndballag enn det vi er i øyeblikket. Det ser ikke lyst ut, sa Discoverys håndballekspert Ole Gustav Gjekstad da Danmark scoret sitt 27. mål, og gikk foran med seks mål, seks minutter før slutt.
Seks mål bak, og nok en gang tok Berge time out. Det var nå eller aldri.
Reinkind reduserte, men Danmark kvitterte like fort med Lasse Svan. Og så ble det mye rom. Svan kontret inn nok en scoring.
– Vi har kort og greit ikke vært gode nok i dette mesterskapet. Det har vært mange lag som har vært bedre enn Norge, fortsetter Gjekstad like før slutt.
Norge taper til slutt 31-25 og Danmark går videre til semifinale på bekostning av Norge. Seksmålstap hvor vi takker av Magnus Jøndal og Bjarte Myrhol som legger opp på landslaget. To markante skikkelser på det norske landslaget i en årrekke.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 KLOKKEN 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 KLOKKEN 09:43