Populære sporter
All sport
Vis alt

Landslagskapteinen på eksklusiv liste: – Fremhever en ny generasjon

Oppdatert 26/07/2021 klokken 09:56 GMT+2

Nylig ble landslagskaptein Stine Bredal Oftedal plassert på Forbes-listen «30 under 30», hun mener håndballen har utviklet seg fordelaktig for henne.

Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal.

Foto: NTB

TOKYO / OSLO (Discovery)
Håndballjentene slo Sør Korea 39-27 i åpningskampen tidlig søndag morgen, hvor blant annet Stine Bredal Oftedal scoret tre mål på fire forsøk. Nylig ble 29-åringen plassert på Forbes liste «30 under 30» innen sport, hvor blant andre sykkelstjernen Tadej Pogacar, golf-stjernen Jon Rahm, Lyon-profilen Ada Hegerberg og Manchester United-spiller Marcus Rashford er blant de andre på listen.
Bredal Oftedal, som til daglig spiller for den ungarske storklubben Györ, blir omtalt som en av de store profilene i sin generasjon.
«Stine Bredal Oftedal fremhever en ny generasjon håndballspillere som setter hurtig, dynamisk spill foran størrelse og fysikk», skriver Forbes om landslagskapteinen. Forbes er et annerkjent amerikansk business-magasin, som årlig gir ut en liste med de 30 mest innflytelsesrike personene i forskjellige bransjer. Bredal Oftedal er med på listen «30 under 30 Europa Sportsklassen».
picture

Se oppsummering av dagens OL-høydepunkter

Landslagssjef Thorir Hergeirsson mener utviklingen i håndball har vært fascinerende, og at det nå er en større variasjon av høye kraftfulle spillere, til mindre hurtige spillere med andre sett ferdigheter.
– Det er fascinerende med moderne håndball, for den ene spillertypen klarer seg ikke uten den andre. Det er mulighet for å spille på et mye bredere register nå enn før, sier Hergeirsson til Discovery.
Han forteller om sin egen spillerkarriere, da det var nasjoner fra øst-Europa som dominerte håndballen, og deres fortrinn var fysikk.
– Da var spillerne 185-210 cm høye, og det var ikke lett å være liten. Men det har endret seg over mange år. Mixen av spillere er fantastisk, og håndball er for alle, fortsetter han.
Stine Bredal Oftedal møtte et samlet pressekorps mandag morgen norsk tid, smørblid etter både seier på søndag - og bursdagsfeiring i OL-landsbyen. Hun er enig i at det har vært en endring i håndballen som har vært fordelaktig for 29-åringen.
– Ja, jeg vil si det. Nå er en miks med høye, raske og robuste spillere veldig viktig. De siste årene har sporten åpnet opp for at alle typer kroppsfasonger passer inn, og det gjør sporten veldig kul. Det hadde vært vanskelig om alle var sånn som meg, sier Bredal Oftedal.
picture

Stolt mamma-Blummenfelt: – Helt fantastisk

– Gjør sporten mer dynamisk

Playmakeren mener at det nå er en helt annen type håndball som spilles.
– Det gjør sporten mer dynamisk, og spillet endrer seg etter motstander, og man er nødt til å endre seg etter motstander som har andre størrelser og fysiske forutsetninger, det er med på å utvikle sporten, sier Oftedal til Discovery.
Tirsdag møter Norge Angola. Et afrikansk lag som er kjent for sin robuste fysikk. Bredal Oftedal er klar på at det stiller helt andre krav enn Sør-Korea, som de møtte i den første kampen.
– De er større enn meg, men også veldig eksplosive, så det blir en nøtt å knekke. I utgangspunktet er vi regnet som et bedre håndballag, men vi må nok forvente at det blir tøft - og veldig fysisk, sier Bredal Oftedal med et dårlig skjult smil bak munnbindet.
Et nøkkelord for den nye håndballen er uforutsigbarhet i spillet - og variasjon i spillergruppen. Det mener Bredal Oftedal skiller årets landslagsutgave fra de forestående.
– Vi har enda flere strenger å spille på, vi har flere forskjellige typer i laget. Det tror jeg gir oss en enda større fordel i spillet, avslutter 29-åringen.
picture

Her frir Tyskland-stjernen på direkten

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame