Angola - Norge 21-30 (10-15)
På tross av seier var ikke landslagssjef Thorir Hergeirsson fornøyd etter kampen mot Angola.
– Jeg beklager ufine ord fra timeouten. Det er tungt å gå ut fra den kampen på et nivå som vi er for god for. Jeg synes vi skal fullføre med stil, og jeg synes vi er på vei til å slutte å spille med ti minutter igjen, og det liker jeg dårlig. Da får man be om å bytte, om man ikke vil eller orker, sier Hergeirsson etter kampen.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 KLOKKEN 11:54
Han mener Angola er et vanskelig lag å spille mot, da de ønsket å ta ned tempoet i kampen.
– Så lenge de får lov til det, så blir det slik. De er et alt for godt håndballag til å holde på med det der, men de velger sitt spill, og så gjør vi vårt, sier Hergeirsson videre.
Veronica Kristiansen er klar på at de fortjente å få kjeft fra Hergeirsson.
– Det var veldig fortjent, vi roter det veldig til i dag, men vi drar det i land, sier bakspilleren.

Kvalifiserte seg til OL med et nødskrik etter å ha blitt rundsjålet – tok OL-gull

– Glad for å slippe skader

Super-veteranen Marit Malm Frafjord mener Angola var stygge i spillestilen.
– Vi skal være glad for at vi ikke blir skada, for jeg synes de har noen veldig stygge etterslengere. Det å dra i skuldrene våre når vi er forbi. Ja, jeg synes de har noen stygge, der de henger litt etter, sier linjespiller Marit Malm Frafjord.
Stine Bredal Oftedal er ikke helt enig i at Norge spilte en dårlig kamp
– Det er en vanskelig kamp å spille. De har en stor linjespiller som er vanskelig å komme seg rundt. Thorir er trener, så hvis han mener vi trenger en piff, så skal han si fra, men for min del tenker jeg vi stod godt i det, mener Bredal Oftedal.
Nora Mørk er enig med landslagskapteinen.
– De spiller med store linjespillere, og spiller på en annen måte, så jeg skal ikke si at jeg kjenner meg veldig godt igjen, for jeg følte at vi forsøkte utpå der, men hvis han føler det er det hans jobb å si fra, så vi tar den, sier Mørk til Discovery.
LES OGSÅ: Ny nedtur for Christiansen – Røk i kvalifiseringen

Slik var kampen

Norge vant åpningskampen mot Sør-Korea, og tirsdag stod Angola for tur. Med syvmålsseier ville det bli gruppeledelse, men Norge klarte ikke å dominere i åpningen. Det nord-afrikanske laget hang godt med, og Norge klarte bare å score fra syvmeter de første åtte minuttene. Etter tolv minutter gikk Angola opp i ledelsen 6-5, men derfra og ut tok Norge mer over. Anført av en meget god Veronica Kristiansen fra bakspillerposisjon, en effektiv Sanna Solberg-Isachsen på venstre kant, og en spillesugen Henny Reistad gikk Norge til pause med femmåls ledelse.
Norge startet best i den andre omgangen. Nora Mørk scoret sitt sjette, og den første fra åpent spill, og Sanna Solberg Isaksen fortsatte effektiviteten fra kant med fem scoringer på like mange forsøk.
Men etter at Norge gikk opp i 20-11 ledelse, så slapp favorittene seg ned, og slapp Angola inn i kampen. Anført av Isabel Guialo som både leverte scoringer fra distanse, og med flotte innspill til Kassouma på linje, krympet forspranget ned til bare seks mål.
Da tok Thorir Hergeirsson time-out.
– Dette holder ikke, vi må opp i ringa. Vi leder andre omgangen med ett mål, sier Thorir Hergeirsson i time-out nå, sa islendingen i time-outen.
Men laget hevet seg etter en liten runde med kjeft. Sanna Solberg Isaksen leverte to kjappe scoringer, som gjorde henne til Norges toppscorer, og Veronica Kristiansen scoret fra syv meter og plutselig var Norge ni mål foran på ny. Til slutt hamret Henny Reistad inn Norges trettiende mål, og Norge vant med ni mål og tok ledelsen i gruppa foran Nederland.
Norges målscorere
Stine Skogrand 1/3
Stine Bredal Oftedal 1/2
Kristine Breistøl 2/2
Kari Brattset Dale 2/4
Henny Reistad 4/8
Veronica Kristiansen 6/7
Sanna Solberg Isaksen 7/9
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 KLOKKEN 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 KLOKKEN 09:43