Saken oppdateres!
Norge - Ungarn 26-22 (12-10)
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 KLOKKEN 11:54
– Vi visste at dette kom til å bli tøft, Ungarn lykkest med å dra tempoet ut av kampen, men vi er vår største fiende i dag. Vi skal være veldig glad for at den viktigste spilleren var laget i dag og den beste spilleren sto i mål, sier Thorir Hergeirsson til Discovery etter sliteseieren.
Se hele intervjuet med Hergeirsson:

Hergeirsson kryptisk om fremtiden: – Snart på tide å si at det er nok

Prestasjonen er ikke noe Nora Mørk føler de kan ta med seg videre, men hvordan de kjemper seg til en seier selv på en dårligere dag står det stor respekt av sier hun selv.
– Vi spiller ganske langt under vårt nivå i dag, jeg synes vi skal ta med oss at vi selv på en dårlig dag så klarer vi kjempe oss til en seier. Det er ganske nervepirrende å spille en kvartfinale, for det er alt for tidlig å ryke nå, sier Mørk til Discovery.
I likhet med Mørk så mener Hergeirsson at kvartfinaler ofte blant de vanskeligste kampene i et mesterskap for et norsk lag som alltid har høye forventninger.
– Det er høye mål. Det norske folket forventer gull, men jentene drømmer og har lyst til å slåss om det og veien dit er tøff. Kvartfinaler er ofte de vanskeligste og ekleste kampene å spille hvis du har høye mål. og de viste seg i dag.

Selvkritisk Mørk: – Spiller under nivå

Norge spilte en kamp langt under deres toppnivå, men da Katrine Lunde kom inn for Silje Solberg halvveis ut i andre omgang snudde klarte Norge å vippe kampen til sin fordel.
– Det var deilig selvfølgelig å komme inn å få noen redninger, det ga litt ekstra boost til laget, så det var veldig gøy, sier målvaktsveteranen.

Slurvete angrepsspill

Det var Ungarn som startet kvartfinalen best. De tok ledelsen fra start og Norge virket ikke helt våkne i åpningsminuttene.
Kari Brattset Dale ble spart i de siste tre omgangene som Norge hadde spilt, men i kampen mot Ungarn var hun tilbake med et smell. Hun scoret de tre første målene til Norge, og håndballjentene begynte etterhvert å jobbe seg sakte men sikkert inn i kampen.
Et nydelig underarmsskudd fra Stine Bredal Oftedal førte Norge opp til 7-6 og ledelse for første gang i kampen.
På det meste ledet Norge med fire mål på ungarerne, men slurvete pasninger i angrepspillet sørget for at Ungarn kjempet seg inn i kampen igjen.
– De siste fem-seks minuttene har vært helt elendig med tanke på ballbehandling, sa Discoverys håndballekspert og kommentator Ole Gustav Gjekstad på tampen av den første omgangen.
En norsk scoring av Marit Røsberg Jacobsen sekundet før pause sørget for at Norge tok med seg en 12-10-ledelse inn i garderoben.
– Det var mye nerver i første omgang så håper at det har sluppet nå, sa assistenttrener Tonje Larsen til Discovery i pausen.

Lunde strålte

Ungarn startet andreomgangen som de startet den første og utlignet tidlig til 12-12.
De to lagene fulgte hverandre tett helt til Ungarn fikk to kjappe scoringer og gikk opp i en 18-16-ledelse og Hergeirsson måtte ta en time-out 11 minutter ut i omgangen for å roe ned sine spillere.
Hergeirsson gjorde også et målvaktsbytte. Inn kom veteranen Katrine Lunde og det skulle lønne seg. Et par gode redninger og en ungarsk utvisning sørget for at Norge tok over ledelsen i kampen, men Ungarn beit seg fast.
Lunde hadde et strålende innhopp og var ekstremt viktig for Norge. Flere viktige redninger fra veteranen i de siste minuttene sørget for at Norge opparbeidet seg en luke og ledet 25-21 tre minutter før slutt.
Norge vant til slutt kampen 26-22.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 KLOKKEN 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 KLOKKEN 09:43