• Se Norge - Brasil natt til lørdag kl. 02:00 på discovery+!
TOKYO / OSLO (Discovery):
Det har vært en lang håndballsesong for den norske troppen, og nå går de inn i en periode hvor det til vanlig er ferie.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 KLOKKEN 11:54
13 av spillerne i den norsk troppen spiller i den tyske Bundesligaen. Det var 14 før Gøran Johannessen måtte melde forfall.
Bundesliga-sesongen varte frem til 27. juli. Til sammenligning hadde den franske toppdivisjonen siste kamp 9. juni. Det var også datoen for siste spilte kamp i REMA 1000-ligaen.
Den norske troppen har med andre ord ikke hatt mye tid til å hvile kroppene eller puste ut etter 38 spilte seriekamper.
Likevel tror ikke landslagstrener Christian Berge at det vil prege guttene nevneverdig – heller tvert imot.
– Det var nesten ingen av spillerne som rakk å ta ferie etter at sesongen sluttet i Bundesliga, så den skarpheten, matchspenningen sitter i kroppene deres, sier landslagssjefen.
For det var ikke mange dager etter sesongslutt at Berge og de andre i trenerteamet dro i gang forberedelsene til sommerens store høydepunkt.
– Det var noen som rakk åtte dager kanskje. Du slipper skuldrene litt ned, men så startet vi samlingen i Norge ganske hardt for å få tilbake energien og trykket i kroppen, fortsetter Berge.
LES OGSÅ: Sagosen med klar gull-ambisjon

– Hypet på livet

Nøkkelspiller Sander Sagosen er blant de som har hatt den lengste sesongen. I desember vant han Champions League med sin nye klubb, Kiel. I juni sikret klubben seg også Bundesliga-trofèet etter en dramatisk sluttrunde.
Til tross for dette og en utfordrende koronasituasjon, har Sagosen klokkertro på at de norske landslagsspillerne vil komme seg opp på det rette tenningsnivået til lagets første OL-deltakelse.
– For oss er dette noe helt nytt, så det å få energinivået opp er ikke så veldig vanskelig. Det er klart at det har vært en krevende sesong med spill i tomme haller, og at vi har måtte vendt oss til det. Men akkurat OL tror jeg ikke vi har noe problem med å hverken skape energi eller få til spillet, fordi vi er ganske hypet på livet i den norske leiren akkurat nå, sier stjernespilleren med et lurt smil.
Åpningskampen til Norge spilles i natt. Norge møter Brasil kl. 02:00, og kampen vises på discovery+ og TVNorge.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 KLOKKEN 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 KLOKKEN 09:43