• Se Norge - Sør-Korea søndag kl. 09:15 på discovery+!
TOKYO / OSLO (Discovery):
– Det viste seg at den ikke var helt lukket, bare delvis. Det er en stor hall, og det viste seg at noen ville ta en sniktitt, sier Hergeirsson etter generalprøven til Discovery.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 PÅ 11:54
Norge slo Ungarn med ti mål under generalprøven i dag. Kampen skulle være lukket, men den observante islendingen tror det var noen som benyttet seg av muligheten til å hente informasjon i tolvte time.
– Det tipper jeg, men sånn er det jo. Spionasje er en del av verdensbildet, sier Hergeirsson.
Landslagstreneren tror ikke de uønskede tilskuerne vil kunne dra en stor fordel av å ha vært til stede under generalprøven.
– Det kan være små ting, men i det store bildet tror jeg ikke det har så mye å si.

«Hemmelige» Sør-Korea

Norges første motstander i Tokyo er Sør-Korea. Om noen har evnet å hente info fra Norge så nylig som i dag, må Hergeirsson og resten av det norske landslaget på sin side dykke i arkivet for å hente fram informasjon på sin første motstander.
– Vi har ingen informasjon på Sør-Korea. Absolutt ingen, siden 2019 var sist gang de var utenfor Korea. På søndag stiller vi med litt blanke ark, men vi får kompensere med godt norsk pågangsmot og kvalitet på det vi er gode på. Vi får satse på at det holder, forklarer landslagssjefen.
Thorir Hergeirsson slår fast at det er uvanlig at det norske landslaget vet så lite om en motstander, men med koronaviruset bestemte Sør-Korea seg for å holde seg hjemme under hele oppkjøringen. Dermed har landslaget brukt gamle videoer for å forberede seg til OL-åpningen.
– Vi kjenner jo koreansk håndball. Vi vet hvilke spillere som er med, og vi har videoer på de sørkoreanske spillerne fra klubbhåndball og med landslaget fra 2019. Treneren er den samme, så vi vet i stor grad hva som kommer, men alle detaljene kjenner vi ikke til, sier islendingen
Sør-Korea har forberedt seg som landslag siden mars, da det hjemlige seriespillet var ferdig.
Enda mer utfordrende blir det, siden Sør-Korea har en særegen tilnærming til spillet. Han er tydelig på at Norge vil få en tøff kamp mot driblesterke og raske sørkoreanere.
– Sør-Korea spiller på en helt annen måte enn resten av verden. Det er litt uvant rytme og timing på ting, men heldigvis har vi med oss en erfaren gjeng.
Åpningskampen spilles søndag kl. 09:15, og vises på TVNorge og discovery+.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 PÅ 09:43