Håndballjentene skal ha oppkjøring til OL i Frankrike fra 22. juni til 7. juli, og Tuva Ulsaker Høve er med i den norske troppen for første gang. Hun er én av to mulige debutanter, sammen med Marie Skurtveit Davidsen. Høve tror landslagsvenninnene kommer til å levere varene i Japan.
– Jeg tenker de har veldig gode muligheter. Vipers vant Champions League, og det er flere Vipers-spillere som skal være med til OL. Norge har et veldig bra landslag, så mulighetene for norsk suksess er ganske store, forteller Høve til Eurosport.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 PÅ 11:54
Tuva Ulsaker Høve har vært på juniorlandslaget, men tar nå steget opp etter en god sesong for Aker. I 2020/21-sesongen scoret hun 43 mål på ti kamper, og signerte med Vipers tidligere i år.
22-mannstroppen til OL-oppkjøringen skal ned til 15 før lekene starter i Japan. Dermed kommer Tokyo-OL trolig litt for tidlig for hennes del.
– Drømmen for mange håndballspillere, meg inkludert, er å komme med i en OL-tropp. Bare det å bli tatt ut på A-landslaget er veldig stort, men jeg snakket med Thorir før uttaket, og han gjorde det ganske tydelig at jeg mest sannsynlig ikke blir med til Tokyo, forteller Høve, som tar det hele med et stort smil:
– For det første blir det veldig gøy å være med, og så blir det en veldig god mulighet for å få trent med de aller beste i verden. Jeg ser på det som en fin mulighet til å lære av de beste, samt ta steg selv.
Da gjelder det å vise Hergeirsson og resten av trenerapparatet at hun bør være med videre. Kanskje går drømmen om å representere Norge i OL i oppfyllelse allerede om tre år.
– Jeg håper i alle fall at jeg klarer å prestere slik at jeg er aktuell senere. Det er helt klart et mål, sier den talentfulle kantspilleren.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 PÅ 09:43