– Jeg gleder meg veldig og merker i gruppa at det er noe stort vi har fått være på å kvalifisere oss til. Vårt høyeste nivå på trening er veldig høyt, men det varierer litt. Det er lenge siden vi har vært samlet, og vi er helt avhengige av å få i gang samspillet, sier O'Sullivan.
Christian Berge var selv en playmaker på banen og er en taktiker på trenerbenken. Han er veldig opptatt av spillesystemer og samhandling.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 PÅ 11:54
– Vi har tre hovedmønster; «Jugge», «Veszprém» og «innstikk». Det handler også om å true mer på utsiden av toer (nest ytterste forsvarer) og få flere kantavslutninger enn vi har hatt på en stund. Vi klarte det ikke i VM, men har tatt med erfaringer vi lærte i Egypt og skal bruke det for alt det er verdt her, sier Berge og legger til:
– Når du er utrygg på naboens bevegelser, velger du det trygge. Det er ofte å gå innover i banen, for det er det mest plass.
Og selv om Sander Sagosen, av mange regnet som verdens beste spiller, ofte stjeler de fleste og største overskriftene og er den store stjernen, er toveisspilleren O'Sullivan en minst like viktig mann for laget.
Så er han da også Berges forlengede hjerne ute på banen.
– Han er motoren i laget og en av de klokeste håndballspillerne jeg vet om. Vi diskuterer mye utenfor banen for å finne løsninger. Han er kreativ og ofte forrest i krigen. En komplett spiller, er dommen fra treneren.

Tålmodige og lojale

Sammen med landslagskompis Magnus Gullerud ble han i slutten av mai European League-mester med tyske Magdeburg, og i VM demonstrerte han i form av sitt fravær i kampen han ikke kunne spille hvor sentral han er for det norske landslaget.
Kanskje har han gjort sin beste sesong noen gang.
– Ja, i hvert fall den jevneste. Vi vant European League med Magdeburg og hadde en fin sesong med landslag og klubb. Vi skulle helst vært litt bedre i VM, men vi spiller på et høyt nivå, og når vi gjør en omgang som ikke er god nok, ryker man ut. Vi er giret på revansje mot Spania.
Defensiven fra VM må heves, og med en Magnus-dobbel tilbake fra skade i Gullerud og Abelvik Rød, får laget også flere strenger å spille på i høyre treerposisjon.
– Det er helt supert at han er tilbake. Jeg har sett hvor god Magnus har vært for oss etter at han kom tilbake fra skade. Han var helt avgjørende for at vi vant European League. Vi merket godt at han og Rød ikke var der. De dekker en posisjon hvor vi ikke har så mange andre. Petter (Øverby) gjorde en fin jobb der, men det er vanskelig å stå der alene, mener O'Sullivan, som likevel påpeker at de også har funnet en del å rette på offensivt.
– Vi må være mer tålmodige. Det er en av nøklene til vår suksess. Det er da vi er best, når vi er mer lojale til det spillet vi har enn i VM.

Tøff gruppe

Norge er i gruppe med Brasil, Spania, Argentina, Frankrike og Tyskland under de olympiske lekene.
– Det er en tøff gruppe. Jeg ville heller vært i den gruppen vi er i, enn å være på den andre siden. Hvis vi kommer til kvartfinalen kan det bli lettere, om man kan si det, sier Berge.
Den norske håndballtreneren er klar på at ingen kamper blir enkle i OL.
– Vi kan slå alle, men vi kan også tape mot alle hvis vi ikke er skjerpet.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 PÅ 09:43