• Se Norge – Sør-Korea søndag kl. 09:15 på discovery+
TOKYO (Discovery):
Thorir Hergeirssons bruker kontinuitet og erfaring når han skal beskrive hva som kjennetegner de norske håndballjentene, som straks skal åpne sommerens OL mot Sør-Korea. Men blant travere som Camilla Herrem, Katrine Lunde og Marit Malm Frafjord, finner du Henny Reistad, 22 år og med på sitt aller første OL.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 KLOKKEN 11:54
– Det er helt vilt, egentlig. Bare alle inntrykkene fra å møte opp i OL-landsbyen, det er veldig spesielt, jeg føler meg veldig heldig som får lov til å oppleve det her. Hele opplegget egentlig – det er veldig kult, sier Reistad til Discovery etter den uoffisielle treningskampen og generalprøven torsdag ettermiddag i Yoyogi National Stadium.
Bak lukkede dører slo Norge Ungarn 32-22, en fin gjennomkjøring ifølge Reistad, som har tilbakelagt noen innbringende måneder. EM-gull i desember med landslaget, gull i REMA 1000-ligaen, NM og Champions League med Vipers.
– Jeg har fått en veldig fin utvikling i Vipers og fått spille veldig fint sammen med laget der, så blir det å prøve å ta med så mye av det inn i et landslag hvor det er litt andre roller og ting er litt annerledes, men foreløpig syns jeg det har gått veldig fint. Jeg har veldig tro på at det skal gå bra, så tror jeg det bare vil gå enda bedre utover i mesterskapet, fortsetter 22-åringen.
Saken fortsetter under videoen.

Mener nerver ødela for finalebilletten: – Dette er ikke oss

Får ros av landslagssjefen

– Det er udiskutabelt en av de absolutt mest spennende spillerne i internasjonal håndball i dag.
Det sier Thorir Hergeirsson til Discovery, når han blir bedt om å beskrive Norges unge stjerneskudd.
– Hun har allerede kommet på et høyt nivå i en alder av 22. Hun har hatt en god utvikling gjennom yngre årsklasser, men har liksom hatt et ekstra steg denne sesongen som har vært.
Hergeirsson mener Reistad er spennende blant annet fordi hun har enorme fysiske ressurser som gjør at hun kan hoppe høyt, bruke kort tid på alt hun gjør og samtidig er ekstremt hurtig.
– Vi skal passe godt på henne for det er en jungel det her toppidrettslivet, så det gjelder å skynde seg langsomt – det er fortsatt mye å utvikle for hennes del. Både forsvarsmessig og taktisk.

Tatt viktig grep

Samtidig mener Hergeirsson at Reistad har tatt grep han tror vil være helt avgjørende for en lang karriere.
– Hun har gått fra å være gjennombruddsspiller først og fremst, til å bli en skytter også, en skuddfarlig bakspiller. Og det vil kunne forlenge hennes karriere, for det er krevende å være gjennombruddsspiller – da får du mye juling, det blir mye fall og slag. Så sånn rent helsemessig er det lurt også å kunne spille med avstand.
Reistad ble i tillegg kåret til den mest verdifulle spilleren i final four-sluttspillet i Champions League i mai, og med prestasjonene øker også forventningene og press.
– Jeg vil jo si at Henny er en fornuftig, klok jente som har gode verdier. Både hun og de som er rundt henne, familie og ikke minst laget hun tilhører, så tror hun skal håndtere det godt. Samtidig er det viktig at de som er rundt henne, både i klubb og landslag, er med på å støtte og utfordre. For det er mange fallgruver i denne reisen, helt klart. Men hun er godt rustet til det – en klok jente, sier Hergeirsson.
Selv mener Reistad det aller største presset kommer innenfra.
– Jeg føler det største presset kommer fra meg selv. Når jeg vet selv hva jeg kan prestere, så setter jeg de forventningene til meg selv og vet hva jeg bør få til.
– Er du nervøs da?
– Nervøs er jeg absolutt. Det presset jeg gir meg selv gjør meg gjør meg ganske nervøs også. Men jeg skal prøve å holde nervene i sjakk frem mot åpningskampen, avslutter bakspilleren og ler.
Sett denne?

Her ror Kjetil Borch inn til seier i åpningsheatet i OL

Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 KLOKKEN 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 KLOKKEN 09:43