Derfor kan Norge slå Frankrike: Ingen er bedre i OL

Vegard Flemmen Vaagbø

Publisert 31/07/2021 klokken 20:53 GMT+2

Samtidig som angrepet har gått i stå kamp etter kamp, har Torbjørn Bergerud gjort det motsatte. Den norske keeperen topper statistikkene i Tokyo.

Torbjorn Bergerud von Norwegen

Foto: Getty Images

  • Se Norge - Frankrike søndag fra klokken 09:15 på TVNorge og discovery+
TOKYO (Eurosport.no)
27-åringen er et av våre aller viktigste kort for at Norge skal kunne slå gullfavoritten Frankrike - og dermed være garantert en kvartfinalebillett i OL.
Så langt har ingen reddet flere skudd enn Norges sisteskanse. Det viser den offisielle statistikken. Bergerud har tatt 38 av 108 skudd - det gir en redningsprosent på 35 - best av samtlige i Yoyogi-hallen.
– Sammen med forsvaret så har det vært veldig bra defensivt så langt. Vi står kjempebra bakover. Får vi dreisen på det fremover, så ser det ekstremt bra ut - for bakover er det veldig bra, sier Bergerud til Discovery.
picture

OL-natten: Nervepirrende Iuel-drama, skade-smell og Hovland-nedtur

Han har reddet 24/49 skudd fra seks meter og 10/21 fra ni - det gir en prosent på sterke 49 og 48. Det har vært en av nøklene til at Norge har sluppet inn inn kun 103 mål i mesterskapets fire første kamper - det er færrest av samtlige.
Til sammenlikning har den franske sisteskansen, Vincent Gerard, en redningsprosent på 27 og danske Niklas Landin klokker inn på 33 prosent.
Nå venter Frankrike - det laget i OL med høyest skudd-uttelling av samtlige. 73 prosent av skuddene går i mål - det er hele 16 prosent mer enn for eksempel Norge som er nest dårligst i OL.
– Det er et komplett lag. De har dobbel, trippel og nesten kvadruppel dekning på nesten alle posisjoner. Det er mange ekstremt gode spillere som ikke engang er med i OL, så det er et veldig godt lag, sier Bergerud.

Ett av verdens beste lag

Han beskriver motstanden slik:
– De er et veldig fysisk lag, de er «tunge» å møte og er ekstremt dyktige over hele linja. Vi kjenner de veldig, veldig godt etter å ha møtt de veldig mange ganger.
Utfordringen er det iallfall ingenting å si på, Frankrike har dominert herrehåndball de siste 15 årene. OL-gull i 2008 og 2012, VM-gull i 2011, 2015 og 2017 og EM-gull i 2010 og 2014. For å nevne noe. Likevel tror Bergerud Norge har en god sjanse til å vinne.
– Det er ikke så mye som skiller oss fra at vi står med full pott. Det er små justeringer. Vi har vist det før at vi går gode muligheter mot de, og de har heller ikke noe å spille for nå, sier Bergerud.
For Frankrike har allerede vunnet gruppa - og kan tenkes å benytte muligheten til å hvile noen av de viktigste spillerne før kvartfinalen kommende uke. Men om det slår positivt ut for Norge, vel, det er en annen sak.
– Det er litt vanskelig å si, for de kan også spille med lave skuldre og uten press. Da kan man levere den mest fantastiske håndballen, sier OLs beste keeper så langt.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame