TOKYO / OSLO (Discovery):
Sent tirsdag kveld norsk tid ble det bekreftet at Gøran Johannessen reiser hjem fra Japan, bare tre dager før Norges første kamp i OL.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 PÅ 11:54
Stjernespilleren sliter med en lyskeskade, som gjør at han ikke kunne bidra i sitt sedvanlige gode jeg.
Johannessen avsluttet sesongen 27. juni, og ifølge Berge startet de rehabiliteringen dagen etter. Siden har det vært en kamp mot klokka.
– Nøyaktig hva skaden består i, er ikke jeg rette mann til å uttale meg om. Det er så enkelt som en lyskeskade for meg. Vi har ikke stått i mesterskap ennå med det samme laget, og vi ønsker selvfølgelig å ha med Gøran. Han er en klassespiller, når han er i form, vel å merke. Slik det ble nå, klarte han ikke å komme opp dit, sier Christian Berge på et digitalt pressetreff onsdag formiddag.
– Jeg kan sitte her og ha fokus på det opp og i mente, men ønsker ikke det. Vi ønsker å se fremover. Simen har jeg full tillit til, legger han til.
– Hvordan tok han det å måtte reise hjem?
– Det var tøft selvfølgelig, tøft for Gøran. Han må reise hjem dagen før vi skal reise videre i tillegg. Det var en kjedelig samtale, men vi var begge veldig enige om at det er det vi må gjøre for å få laget bedre, sier Berge til Discovery.
Han er tydelig på at han ikke ønsker å ha fokus på om de blir svekket, eller hva det betyr å miste Johannessen, som har vært med på to VM-sølv og en EM-bronse de siste årene.
Nå erstattes han av Simen Holand Pettersen – tidligere landslagstrener Gunnar Pettersens sønn. I tillegg kommer Thomas Solstad inn for å gi samme dekning i treerposisjonen.
I tillegg til at Johannessen har spilt meget godt i seg selv, har han også hatt en viktig rolle som avlaster for superstjernen Sander Sagosen på venstre bakspillerposisjon.
– Simen har sett veldig bra ut på trening. Magnus Fredriksen også, og han skal også ha en rolle. Vi kommer til å rullere mye, samtidig som spiller nummer 15 vil komme inn og avlaste de som har spilt mer. Vi visste god tid i forveien at dette kunne skje. Nå skjedde det og da får vi gå videre, sier Berge.
Med Holand Pettersen får de en litt annen type spiller. Og et litt annet våpen.
– Han skyter helt klart hardest på laget. Det kan være et viktig våpen for oss. Men så må han velge de riktige situasjonene hvor han bruker det våpenet. Det vil nok ta litt, og han må tørre å slippe seg og bli 100 prosent trygg, men skal egentlig være ganske så godt forberedt.
Norge starter OL mot Brasil. Den kampen spilles natt til lørdag norsk tid.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 PÅ 09:43