Det var TV 2 som var først ute med nyheten fredag.
– Det er veldig trist, men jeg føler meg ferdig. Jeg orker ikke mer, sier Mørk til kanalen.
27-åringen, som har en lang skadehistorikk bak seg, fikk sin mesterskapsdebut i håndball-EM i desember, men rakk orket kun å spille femminutter på grunn av skade.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 PÅ 11:54
– Nå har jeg visst det en stund, men umiddelbart synes jeg det er trist. Hun har jo vært skadeforfulgt det meste av sin junior- og seniorkarriere. Hun fikk muligheten under EM, men dessverre så fikk hun ikke vist hva som bor i henne, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB.

Sliten

Mørk bryter kontrakten med København og gir opp karrieren. Hun fikk aldri oppfylt drømmen om å spille mesterskap med tvillingsøsteren Nora.
– Jeg har hatt så mange skader, men likevel håpet så mye på å få være med i mesterskap. Når jeg endelig var der tålte ikke kroppen det heller. Jeg blir sliten av å måtte ta så mange hensyn til en kropp som ikke spiller på lag. Jeg føler jeg ikke er konkurransedyktig, sier Mørk til TV 2.
– Når kroppen ikke vil mer, har jeg stor respekt for avgjørelsen hun har tatt, sier landslagssjefen.

Studier

Thea Mørk har vært skadeforfulgt i hele karrieren. Tre ganger har korsbånd røket, fire ganger har venstre skulder vært ute av ledd, en gang har det ført til operasjon. To ganger har det vært betennelser i akilles. I tillegg har det vært strekkskader, overtråkk og ulike småskader.
Til sammen har dette ført til avbrekk fra håndballen på fem og et halvt år.
Nå tar hun opp igjen studiene og nærmest skal en mastergrad i fornybar energi på Ås være ferdig våren 2020.
– Jeg fikk studert en del i tiden i Larvik. Nå blir det på full tid. Når de andre dra til OL i Tokyo har jeg masteren klar. Så hvis det er noen som har en jobb til meg da er jeg klar.
(©NTB)
Les også: Var ønsket med videre i Sandefjord – nå forlater han klubben
Sett denne?
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 PÅ 09:43