ELVERUM:
Landslagssjef Christian Berge tar ingen sjanser og er på plass i Montenegro allerede førstkommende mandag. Norges første kamp i OL-kvalifiseringen spilles mot Brasil fredag kveld.
Håndball
Tar over Norge
01/06/2022 PÅ 11:31
– Vi drar ned noen dager i forkant for å se forholdene og sette restriksjonene, sier Berge.
– Så sjefen sjøl er rett og slett enda mer «hands on» for at alt skal være på stell?
– Ja, vi prøvde jo virkelig det i Egypt også, men det tok noen dager før vi kom inn i den bobla som vi skulle ha vært i fra starten av. Nå har vi med oss erfaringen fra VM og den skal vi virkelig bruke til noe, sier landslagssjefen.
Norges superstjerne, Sander Sagosen, brukte ord som «parodi» om det som møtte håndballgutta i Egypt. I tillegg til mangelfullt smittevern måtte laget i starten blant annet kjøre flere timer i buss fra hotellet til hallen de skulle trene i.
I Montenegros hovedstad Podgorica, bor håndballgutta i gangavstand til hallen der kampene spilles.
– Det er godt å ha med seg erfaringen fra Egypt. Det var en helt ny situasjon for oss. Nå vet vi mer hva vi står i, sier Berge før turneringen der Norges håndballherrer kan sikre seg en plass i sommer-OL.
Kampene skulle egentlig spilles på hjemmebane i Trondheim. På grunn av pandemien hersket det lenge stor usikkerhet rundt hvorvidt det i det hele tatt kunne gjennomføres en OL-kvalik.
Til sist bestemte det internasjonale håndballforbundet seg for å legge turneringen til Podgorica, der også Norges kvinnelandslag spiller sin OL-kvalifisering, én uke senere.
– Hva synes du egentlig om å reise til Montenegro nå?
– Jeg er glad vi får spilt OL-kvaliken. Jeg kunne selvfølgelig virkelig tenkt meg å spille i Trondheim med publikum som vi opplevde i mesterskapet i 2020, det var fantastisk moro. Nå er det ikke mulig å spille i Trondheim, heller ikke uten publikum. Da var alternativet Montenegro. Det er fint nok, sier Berge.
Norges håndballherrer har ikke deltatt i OL siden 1972. I kvalifiseringen neste helg er Brasil, Chile og Sør-Korea Norges motstandere. De to beste lagene kvalifiserer seg til OL i Tokyo. Kvalifiseringen ser du på discovery+.
Håndball
Glenn Solberg ledet Sverige til EM-gull
30/01/2022 PÅ 20:04
Håndball
VM-gull til Norge etter råsterk snuoperasjon
19/12/2021 PÅ 18:01