Storfavoritten falt blytungt

Publisert 10/01/2020 klokken 20:07 GMT+1

Portugal kjempet Frankrike helt i kne og vant sensasjonelt 28-25 i EM-åpningen i håndball fredag.

Nikola Karabatic

Dette var den første kampen i Norges gruppe (D). Frankrike starter ofte mesterskapene småtregt. Det ble ikke noe unntak foran snaut 8000 tilskuere i Trondheims nye storslåtte arena.
Portugal har fått et løft i herrehåndball de siste par årene. Hadde portugiserne vært litt kjøligere i hodet, kunne de ledet med tre mål til pause.
I stedet løp Frankrike inn 11-12 -reduseringen like før omgangen var over. Frankrikes keepere hadde en katastrofal førsteomgang der baklengsmålene rant inn.
I 2.-omgangen overtok storfavoritten initiativet i løpet av noen få minutter. Andrekeeperen Yann Genty dro fram noen redninger, men det holdt ikke lenge. Portugal gikk opp til 20-18-ledelse da keeper Alfredo Quintana kastet ballen over hele banen og inn i det franske målet. Den økte til 22-19 kort etter.
Frankrike kom tilbake etter tre raske mål og utlignet. Resten av kampen ble jevn.
Frankrike er Norges motstander søndag i det som ble ansett som «gruppefinalen» før EM. Nå må de franske gutta spille for å opprettholde håpet om å gå videre til hovedrunden.