Norge starter hovedrunden med to poeng i ryggen og kan se fram til fire spennende kamper i Malmö, en av dem mot Sverige søndag.
Norge kunne feire etter 34-28-seier mot portugiserne. Dermed står de med full pott etter tre kamper, etter først å ha slått Bosnia og Frankrike.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 PÅ 11:54
– Vi kan fremdeles bedre, for i dag var det mange tekniske feil. Men det begynner å ligne noe, sier trener Christian Berge til TV 3.
Han var et eneste stort smil i studio etter kampen.
– Jeg har full tillit til alle jeg sender utpå. Flere og flere drar lasset. Da er vi gode, sier Berge, som også varslet at han måtte hjem og se video før han kunne si noe mer om veien videre.
Keeper Torbjørn Bergerud ble kåret til banens beste etter oppgjøret i Trondheim.
– Jeg er fornøyd. Vi visste at Portugal er vanskelige å spille mot, med forrykende høyt tempo. Det er lenge siden vi gjorde så mange tekniske feil som i dag, men Torbjørn sto en fantastisk match igjen, og vi fikk i gang flere spillere. Det er veldig positivt, sa landslagssjef Christian Berge til TV3.
203 centimeter lange Magnus Abelvik Rød slet i angrep både mot Bosnia-Hercegovina og Frankrike. Mot portugiserne var han i perioder helt ustoppelig. Før pause scoret han på seks av sju skudd og gjorde en sterk jobb også i forsvar.
Få spillere ofrer seg som ham i angrep. To-tre av satsingene mot Portugal var brutale. En gang ble han liggende etter å ha blitt slått luften ut av.
Keeper Bergerud spilte helt strålende. Han fikk Trondheim Spektrum til å eksplodere i jubel flere ganger.

Uttelling?

Gøran Johannessen er også påmeldt for fullt i EM etter en fin kveld med flere mål. Christian O'Sullivan var mannen bak flere viktige initiativ, og Norges forsvarsspill var jevnt over godt.
Magnus Jøndal prikket de viktige straffekastene inn som under VM i fjor. Harald Reinkind tok Røds plass etter pause og banket inn flere scoringer. Bergenseren er i form etter en høst med mye tillit i Kiel.
Sander Sagosen kommer man ikke utenom denne kvelden heller.

Fulltreff?

EM fortsetter med hovedrunde og fire kamper i Malmö. Der åpner det for norsk del mot enten Island eller Ungarn fredag. Det avgjøres onsdag. I denne puljen blir Danmark slått ut om ungarerne får med seg poeng mot Island.
Etter at Christian Berge ble landslagssjef våren 2014, har Norge tatt to VM-sølv og 4.- og 6.-plass i EM.
EM-vinneren får OL-plass i Tokyo i juli og august. Norge er uansett sikret en meget overkommelig OL-kvalifisering på hjemmebane (i Trondheim).
(Eurosport / ©NTB)
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 PÅ 09:43