Han fullførte ikke oppgjøret og pådro seg en smell i nakken da han havnet i en skvis mellom to andre spillere. Norge vant kampen 26-24.
– Han er bedre og trener lett i dag (søndag), sier landslagslege Thomas Torgalsen til NTB.
Etter forfallet fra Magnus Gullerud vil det trolig bli en mer sentral rolle på Øverby for det norske laget i verdensmesterskapet.
Håndball
Glenn Solberg ledet Sverige til EM-gull
30/01/2022 PÅ 20:04
Christian Berges utvalgte har ladet opp til mesterskapet i Egypt med en treningsleir i Flensburg lengst nord i Tyskland, men har tatt to turer over grensen for å møte danskene i Kolding. Torsdag ble det tap 28-31, men to dager senere var nordmennene best.
Lenge var det klasseforskjell i kampen. Norge ledet 21-17 ved pause og dro fra til åtte måls ledelse på et tidspunkt i 2. omgang. Tross mange bytter i det danske laget spiste vertene seg kraftig innpå mot slutten, men Norge holdt unna.
– Vi fikk til de tingene vi snakket om på forhånd. Førsteomgangen var virkelig bra. Da var det mye som fungerte i forsvar og angrep, sa Berge til TV 2.
– Alt i alt klarte vi oss godt i nesten hele kampen. Det gir oss trygghet om at vi er på rett spor, men vi kan bli hvassere over 60 minutter.
Særlig var det norske kontringsspillet effektivt i en kamp hvor Danmarks landslagssjef Nikolaj Jacobsen sparte stjernekeeper Niklas Landin. Reservene Emil Nielsen og Kevin Møller fikk en omgang hver.
Sander Sagosen var Norges toppscorer med 10 mål. Kristian Sæverås sto for noen viktige redninger i sluttfasen, blant annet to straffekast fra Mikkel Hansen, og bidro til at Norge halte i land sin første seier over danskene på tre år.
Norge starter VM mot Frankrike torsdag. Den norske troppen reiser til Egypt tirsdag. I gruppespillet venter også kamper mot Østerrike og USA.
(©NTB)
Håndball
VM-gull til Norge etter råsterk snuoperasjon
19/12/2021 PÅ 18:01
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 PÅ 11:54