Senket Sverige med scoring i kampens siste sekund

Oppdatert 09/06/2017 klokken 21:03 GMT+2

Magnus Abelvik Rød avgjorde mot Sverige etter at keeperne la grunnlaget for seier.

keeper Torbjørn S. Bergerud, Espen Lie Hansen, Magnus Abelvik Rød og Andrè Lindboe etter håndballandskampen mellom Norge og Sverige i Terningen arena i Elverum fredag. Norge vant kampen 22-21.

I 1. omgang hadde Torbjørn Bergerud ni redninger på de 20 skuddene han fikk på mål. Kollega Espen Christensen spilte hele andre omgang.
Elverums André Lindboe utlignet til 21-21 snaut fem minutter før slutt. Da hadde Norge ligget under i nesten 20 minutter.
Christensen dro fram tre-fire viktige redninger i sluttfasen. Det ga flere norske sjanser til å avgjøre.
I siste sekund avgjorde Magnus Abelvik Rød med et skudd fra langt hold.

Trått

Norge slurvet mye i angrepsspillet den første halvtimen med mange unøyaktige pasninger og en del bomskudd.
Det var Bergerud som holdt Norge rimelig inne i kampen og holdt den svenske ledelsen nede til 10-11 ved pause.
Danmark-proffen fikk sitt store gjennombrudd i VM. Han gjorde det tross småtrøbbel nederst i ryggen. Det har han slitt med noen måneder.
– Det går bra. Jeg har bare litt småvondt etter trening og kamper. Men jeg skal gjøre noen spesielle øvelser gjennom sommeren. Da er håpet at de skal bidra til at betennelsen går bort, sier Bergerud til NTB.

Lot Sagosen hvile

Neste uke avsluttes EM-kvalifiseringen med kamper mot Belgia (borte) og Litauen (hjemme).
To norske seirer sender Norge til EM i Kroatia i januar neste år.
– Det blir spennende og tøft, og vi er nok avhengig av å vinne begge to, sier Bergerud.
Norge gikk på en skikkelig mine borte mot Litauen (29-32-tap).
– Jeg tror ikke vi gikk inn i den kampen og undervurderte dem, men det kan være at noe slikt satt litt i bakhodet på noen av oss likevel. Det skal ikke skje denne gangen, sier Torbjørn Bergerud.
Norge lot storstjernen Sander Sagosen hvile fredag. Han var bestemann da de norske gutta slo Island 36-20 torsdag.
Kaptein Bjarte Myrhol var tilbake for fullt. Han hadde hele åtte avslutninger bare i første omgang. Etter bare én scoring på de første fire skuddene, scoret han på de fire neste.
Norge runder av Elverum-turneringen mot Polen søndag.