I en årrekke har han vært en bærebjelke på det norske landslaget i håndball. Siden 2014 har han vært kaptein. Det har blitt både oppturer og nedturer for nå 38 år gamle Bjarte Myrhol, som har deltatt i alle mesterskap unntatt ett: OL.
– Dette er i aller høyeste grad min siste sjanse, ler han på det digitalet pressetreffet til håndballgutta før helgens kvalifisering.
Håndball
Tar over Norge
01/06/2022 PÅ 11:31
– Vi har aldri hatt så gode muligheter til å klare det som nå. Det er egentlig veldig fint at vi møter det antatt det tøffeste laget (Brasil) i den første kampen. Da må vi være skjerpet fra start.

– Tanken har streifet meg

På spørsmål fra Eurosport om hvor høyt et OL henger for han, sier han:
– Det vil bety mye med et OL. Ikke alt, for det er mange andre ting i livet som er viktig. Jeg vil fortsatt være en lykkelig mann, men sportslig henger det veldig høyt.
Han har en stor porsjon selvironi når det kommer til egen alder. For det er ingen tvil om at 38 år er sent i karrieren. Skal det skje noe mer, så må det skje nå. Og skulle Norge komme til OL for første gang siden 1972, vil det kunne være en perfekt avslutning på karrieren.
– Tanken har streifet meg, uten tvil. Det er jo dette jeg mangler i karrieren. Men skal jeg begynne å tenke sånn, så er det jo mye annet jeg mangler også, smiler han.
For han kan faktisk være ferdig etter det neste potensielle mesterskapet.
– Det er ikke umulig det, nei. Det går og surrer i bakhodet. På ett eller annet tidspunkt må den dagen komme. Jeg jobber med det mentalt, så det ikke skal bli en energityv. Jeg jobber bevisst med å holde de tankene under kontroll.
– Men jeg har ikke bestemt meg ennå, understreker han.
Sett denne?

Solberg om Senkveld-besøk og stadig mer oppmerksomhet

Håndball
Glenn Solberg ledet Sverige til EM-gull
30/01/2022 PÅ 20:04
Håndball
VM-gull til Norge etter råsterk snuoperasjon
19/12/2021 PÅ 18:01