Sør-Korea - Norge 31-44
– Vi var store favoritter før den helga her, og vi viser klasse og gjør jobben fra dag en, sier en stolt og fornøyd Sander Sagosen til Eurosport etter kamp.
Tokyo 2020
Ekspertens dom: Han var Norges beste
26/07/2021 KLOKKEN 10:38
– Nå gleder jeg meg bare sinnsykt til OL skal starte. Det er det største man kan få lov til å oppleve med den norske drakta. Dette blir en opplevelse fra A til Å, avslutter Sagosen.
Saken fortsetter under videoen. Se hele intervjuet med Sander Sagosen etter kampen her:

Sagosen: – Enhver idrettsutøver setter OL høyest

Virkeliggjorde drømmen

49 år hadde det gått siden vi sist så de norske håndballgutta i et OL. Søndag virkeliggjorde de den olympiske drømmen, og sikret plass i sommerens leker.
Med to overlegne seiere over både Brasil og Chile i de foregående kvalikkampene, hadde Norge skaffet seg et solid utgangspunkt før oppgjøret mot Sør-Korea søndag. OL-billetten var så godt som sikret allerede før avkast, men Christian Berges menn hvilte ikke av den grunn.
– Dette er moro. Vi har drømt om det, og nå gleder jeg meg bare vanvittig mye til å dra nedover, sier en glad og noe ordløs landslagssjef Christian Berge til Eurosport etter seieren.
– VI har snakket mye om det. Dette skulle vi klare. Når skal vi forberede oss godt til vårt første OL.
Saken fortsetter under videoen. Se hele intervjuet med en smårørt Berge her:

Smårørt Berge: – Vi har drømt om dette her

Aldri noen trussel

Til tross høy scoringsrate i det norske laget, så klarte koreanerene å sette en inn en del mål mellom Norges stenger før pause.
– Det tar litt tid å bli kjent med fintene til koreanerene, og vi slipper inn en del mål, sa Eurosports håndballekspert Ida Alstad i pausen.
Men Sør-Korea ble aldri noen trussel for Norges OL-billett, og de norske herrene kunne til slutt juble for 13-målsseier over koreanerene, og en solid gruppeseier i kvalifiseringen.
Gruppeseier i kvaliken betyr også at laget får en på papiret enklere gruppe i selve turneringen i Tokyo.
– Det at vi vinner gruppa vår, gjør at vi i utgangspunktet skal få en finere pulje å spille i OL. Her skal vi ta med oss det vi kan, sier Eurosport-ekspert Geir Oustorp.
De norske kvinnene spiller om OL-billett neste helg. Se alle kvalikkampene på discovery+.
Tokyo 2020
Sterk snuoperasjon etter marerittstart: – Dette er solid håndverk
24/07/2021 KLOKKEN 01:31
OL-kvalifisering
Norges kaptein fullroses av ekspertene: – Nyter stor respekt i håndballverden
14/03/2021 KLOKKEN 21:42