• Norge - Montenegro ser du direkte på discovery+ og TVNorge fredag. Kampstart er kl. 19:30 - sikre deg tilgang her!
Det er liten tvil om at Nora Mørk har klatret ut av flere dype daler gjennom sin karriere. Vipers-spilleren har mistet fem mesterskap på grunn av skader, og bakspilleren er nå oppe i totalt ti kneskader i karrieren.
Til tross at skadene ofte følger Nora Mørk, jakter 29-åringen stadig de høye toppene. Neste topp kan komme allerede i 2021, når Mørk og resten av håndballjentene forhåpentligvis skal kjempe om edelt metall i Tokyo-OL.
OL-kvalifisering
Håndballjentene OL-klare – slapp med skrekken etter sluttdrama
21/03/2021 PÅ 16:36
Men da må Norge først kvalifisere seg til de utsatte sommerlekene. I den kommende OL-kvaliken, der Norge møter Montenegro (fredag) og Romania (lørdag), har Nora Mørk fått tildelt en helt spesiell rolle av landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Ansvar fra sjumeteren

Den tidligere Györ- og CSM București-spilleren er nemlig tatt ut i troppen som straffeskytter. Noe som i bunn og grunn betyr at Mørk kun enter banen når det skal skytes straffe. En oppgave hovedpersonen selv tar på strak arm.
– Jeg er veldig glad for at Thorir har valgt å ta meg med. Jeg kommer til å ta den jobben veldig seriøst, sa Nora Mørk under tirsdagens heldigitale pressemøte fra Montenegro, før hun la tydelig fram at hun er frisk nok til å ta straffer.
I tillegg til å ha et overordnet ansvar fra sjumeteren, skal Mørk også å bidra utenfor banen.
– Jeg er veldig forberedt på å gjøre en jobb med angrepsteamet, i tillegg til å bringe god energi inn i laget, fastlo hun.
Samtidig er Nora Mørk, som står med imponerende 632 scoringer på 129 kamper med flagget på brystet, klar på at ansvaret også bringer med seg en solid dose mental styrke.
– Det er klart det er uvant å løpe rett til sjumeteren fra benken, men jeg tenker at jeg mye heller vil bidra med det lille jeg kan fra benken og fra sjumeteren, enn å ikke være med i det hele tatt. Mentalt sett handler det meste om forberedelser for min del, og det å sette ballen i mål.
Kampstart mot Montenegro fredag er klokken 19:30, og kampen ser du direkte på discovery+ og TVNorge.

– Skulle gjerne sett Nora i full aksjon

Norges landslagskaptein Stine Bredal Oftedal, som tidligere denne uken hyllet de mannlige landslagskollegaene etter deres første OL-plass på 49 år, innrømmer at hun gjerne skulle sett Nora Mørk i en større rolle i kampene mot Montenegro og Romania. Men kapteinen gleder seg samtidig over at den skadeplagede 29-åringen er på plass i Podgorica.
– Det er få som takler den rollen bedre enn Nora. Samtidig må vi andre også tenke at hun ikke er feilfri fra sjumeteren, og vi ønsker ikke å legge noe press på henne. Jeg tror hun har god selvtillit , og jeg er selv optimistisk med tanke på Noras rolle, fortalte Oftedal under tirsdagens digitale pressemøte.
– Vi skulle alle gjerne sett Nora i full aksjon i de kampene som kommer, men sånn er det bare. Hun har et klokt håndballhode, og bidrar med et stort engasjement på trening og på sidelinjen, la hun til.
Nettopp det siste poenget til Stine Bredal Oftedal er noe Thorir Hergeirsson også har hatt i tankene.
– Nora er en svært klok spiller som bidrar sterkt med strategi og spill, i tillegg til at hun selvfølgelig er en sikker straffeskytter, sa landslagstreneren på pressemøtet.

Snart tilbake for fullt

Nora Mørk kom også med gledelige skadenyheter, og mye tyder dermed på at bakspilleren snart igjen er oppe fra nok en dyp dal.
– Det er snakk om cirka to uker til, så er jeg forhåpentligvis tilbake for fullt. Jeg har trent veldig mye og veldig hardt i Oslo, så jeg er snart klar, fastlo hun.
Mørk fyller 30 år om drøye to uker, og det er liten tvil om at peishyllen begynner å fylles opp med pokaler og premier fra store turneringer. Det er alikevel fortsatt en medalje som mangler.
– Lengselen etter å vinne OL er stor. Ingenting hadde vært bedre, konkluderte Nora Mørk.
PS: Nora Mørk var skadet da det ble norsk gull i London-OL i 2012.
Sett denne?

Landslagssjefen kommer med flere råd til spillere som drømmer om landslaget

OL-kvalifisering
Slik kan Norge sikre OL – frykter én ting
20/03/2021 PÅ 20:34
OL-kvalifisering
Norge «reiste alle kjerringene»: – Hadde ikke forventet annet
20/03/2021 PÅ 20:02