Håndball

Oftedal båret av banen i tårer da håndballjentene løste EM-billett

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Stine Bredal Oftedal

Foto: Scanpix

AvEurosport
25/03/2018 på 19:09 | Oppdatert 25/03/2018 på 19:15

Med Nora Mørk på tribunen og en skadd Stine Bredal Oftedal i garderoben sikret de norske håndballjentene EM-billett med 33-27-seier mot Kroatia søndag.

Et skår i gleden var at landslagskaptein Stine Bredal Oftedal måtte bæres av banen mot slutten av første omgang med store smerter etter å ha landet forkjært. Med 26-åringen oppløst i tårer fryktet man en skade lik den lagvenninnen Nora Mørk nylig pådro seg, men det viste seg å være et kraftig overtråkk. Oftedal ble igjen i garderoben i pausen.

– Det er ikke kneet. Det er ankelen. Det er et kraftig overtråkk. Hun har store smerter og blir igjen i garderoben, sa assistenttrener Mia Hermansson Högdahl til TV 2 i pausen.

Håndball

Stor kåring: Her er tidenes norske OL-lag

02/05/2020 PÅ 18:21

Uten Oftedal sikret lagvenninnene full pott etter fire kvalifiseringskamper. Norge har sikret seg avansementet før de to gjenværende kampene. Håndballjentene har igjen Ukraina på bortebane i mai, før de avslutter kvalifiseringen på hjemmebane mot Sveits i juni.

Norge er tredje nasjon som er klar for EM-sluttspillet i desember. Lørdag gikk Danmark videre, mens Frankrike er sikret plass som vertsnasjon.

Det kladdet kraftig i innledningen i søndagens oppgjør, men Norge viste til slutt nivåforskjellen på lagene.

– Vi begynte ikke så bra og stanget litt. Men da det slapp, så slapp det skikkelig, sa Amanda Kurtovic til TV 2.

Nora Mørk røk korsbåndet da hun ble skadd i mesterligakampen mot danske Nykøbing Falster i februar. Det innebærer et seks måneder langt skadeavbrekk for Györ-proffen. 26-åringen var på tribunen da Norge vant mot Kroatia søndag.

Mørk har samtidig vært i strid med ledelsen av Norges Håndballforbund etter at hennes private bilder havnet på avveie i fjor. Norges største stjerne truet med å avslutte landslagskarrieren, men nylig kom hun til enighet med håndballpresident Kåre Geir Lio om å fortsette.

Lillesøster Thea Mørk er på sin side tilbake i landslaget. I Camilla Herrems fravær (skal bli mamma) kan Larvik-spilleren stå foran et lite gjennombrudd i den norske drakta.

(©NTB) / Eurosport

Håndball

Se hele vurderingen: Derfor er disse stjernene utelatt

02/05/2020 PÅ 18:14
Håndball

Alt fra OL 2016 er diffust: – Husker ingenting før semifinalen

02/05/2020 PÅ 09:26
Relatert
Håndball
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen