Et skår i gleden var at landslagskaptein Stine Bredal Oftedal måtte bæres av banen mot slutten av første omgang med store smerter etter å ha landet forkjært. Med 26-åringen oppløst i tårer fryktet man en skade lik den lagvenninnen Nora Mørk nylig pådro seg, men det viste seg å være et kraftig overtråkk. Oftedal ble igjen i garderoben i pausen.
– Det er ikke kneet. Det er ankelen. Det er et kraftig overtråkk. Hun har store smerter og blir igjen i garderoben, sa assistenttrener Mia Hermansson Högdahl til TV 2 i pausen.
Uten Oftedal sikret lagvenninnene full pott etter fire kvalifiseringskamper. Norge har sikret seg avansementet før de to gjenværende kampene. Håndballjentene har igjen Ukraina på bortebane i mai, før de avslutter kvalifiseringen på hjemmebane mot Sveits i juni.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 PÅ 11:54
Norge er tredje nasjon som er klar for EM-sluttspillet i desember. Lørdag gikk Danmark videre, mens Frankrike er sikret plass som vertsnasjon.
Det kladdet kraftig i innledningen i søndagens oppgjør, men Norge viste til slutt nivåforskjellen på lagene.
– Vi begynte ikke så bra og stanget litt. Men da det slapp, så slapp det skikkelig, sa Amanda Kurtovic til TV 2.
Nora Mørk røk korsbåndet da hun ble skadd i mesterligakampen mot danske Nykøbing Falster i februar. Det innebærer et seks måneder langt skadeavbrekk for Györ-proffen. 26-åringen var på tribunen da Norge vant mot Kroatia søndag.
Mørk har samtidig vært i strid med ledelsen av Norges Håndballforbund etter at hennes private bilder havnet på avveie i fjor. Norges største stjerne truet med å avslutte landslagskarrieren, men nylig kom hun til enighet med håndballpresident Kåre Geir Lio om å fortsette.
Lillesøster Thea Mørk er på sin side tilbake i landslaget. I Camilla Herrems fravær (skal bli mamma) kan Larvik-spilleren stå foran et lite gjennombrudd i den norske drakta.
(©NTB) / Eurosport
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 PÅ 09:43