22-åringen har pådratt seg et brudd i foten. Dermed er hans EM over etter fem seierskamper med Norge. Rød er svært skadeforfulgt, og igjen ble han rammet.
– Man blir lei seg selvfølgelig. Det er kort og godt for vondt til å spille. Han kan nesten ikke sette ned foten. Smertene blir for store, sier landslagslege Thomas Torgalsen til NTB.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 PÅ 11:54
Rød er førstevalget som høyre bakspiller både i angrep og forsvar. Nå står Norge igjen med Harald Reinkind og Eivind Tangen, ingen dårlige erstattere.
Rød ble sjekket på spillerhotellet etter søndagens kamp. Det var da antatt å være en forstuing i fotroten i høyrebeinet. Det var det sporet Torgalsen var inne på allerede i pausen av Norge – Sverige.
For andre kamp på rad måtte Rød sjekkes opp for en mulig skade. Han spiller med ganske stor risiko og kan kalles en kamikaze-spiller. Rød kaster seg inn i motstanderforsvaret gang på gang.
Rett før EM slet Rød med hofta, men han valgte å satse mot EM. Han forstuet også en finger for noen dager siden.
Etter Sverige-kampen-snakket Rød om at han følte ansvar overfor klubben og at det kunne være tungt når han pådro seg skader.
Nå blir han borte en stund. Dermed mister han også flere kamper for Flensburg Handewitt kort etter EM.
– Han får trolig en rehabiliteringsperiode på tre til fire uker, sier Torgalsen.
Rød var mandag til røntgensjekk for sikkerhets skyld. Disse bildene ga et enda grundigere svar enn ultralydapparatet han allerede har vært borti.
Han ble også fritatt fra mediemøtet mandag. 22-åringen brukte selv galgenhumor etter oppgjøret mot svenskene.
– Jeg tror det skal gå bra. Vi får ta en sjekk på hotellet som vanlig. Jeg har jo fått noen meldinger om at jeg er kjeks og porselen og dramaqueen, sa Rød til NTB.
– Fra hvem?
– Jeg har en god romkamerat (Sander Sagosen) som liker å melde litt.
Sagosen håpet naturligvis at lagkameraten skulle bli klar til videre EM-spill.
– Det er ikke bra det som skjer med Magnus nå, men vi får bare krysse fingrer og tær for at det går bra og at han spiller videre i mesterskapet, sa Sagosen under mandagens pressetreff.
Norge møter Island tirsdag. Seier der betyr at Norge er så godt som klar for semifinale. Hovedrunden avsluttes mot Slovenia onsdag.
Semifinalene spilles i Stockholm fredag.

Indre Bane nyttårspod: RBK-opprydding, VIFs drømmetrener og Godset i trøbbel

Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 PÅ 09:43