Med unntak av tap for Sverige i gruppespillet, har Norge lekt seg til finalen i VM i Tyskland. Men mot finalemotstander Frankrike ble det for tøft.
– Vi fortjente ikke å vinne. Forsvarsmessig er det godkjent, men fremover mangler vi noen ting, mente landslagssjef Thorir Hergeirsson i intervjuet med TV 2 etter kampen.

Svakt keeperspill

Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 PÅ 11:54
Frankrike ledet 11-10 til pause etter at Norges to sterkeste straffeskyttere, både Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal, bommet på hver sin straffe. Det ble til slutt fire straffebom.
Etter sidebytte fikk Frankrike en god start og ledet med tre, før Norge klarte å hente seg inn igjen.
– De som har etterlyst spenning, det kommer altså her, sa TV 2s kommentator Harald Bredeli til pausen.
Det norske keeperspillet var ikke til å kjenne igjen fra tidligere i mesterskapet, og den første målvaktsredningen i andreomgang kom ikke før i det 52. minutt. Silje Solberg fikk de fire siste minuttene på keeperplass, men klarte ikke redde Norge.
– Etter at Norge har hatt de beste keeperne hele mesterskapet, er det Frankrike som har nummer én og to i mål i kveld, sa Bredeli.

Tårevått

De franske spillerne gråt av glede etter seieren.
– Ingen trodde vi kunne vinne dette men vi gjorde det. Vi gjorde det! sa veteran Allison Pineau til TV 2.
Også de norske jentene var i tårer etter finaletapet, og en som hadde det ekstra tungt var hun som ble kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller.
– Jeg er skuffet over meg selv og at ikke jeg klarer å bidra mer, sa en knust Stine Bredal Oftedal.
Den norske kapteinen scoret bare ett mål i finalen, og klarte ikke knekke den franske koden. Nora Mørk og Veronica Kristiansen ble toppscorere med syv scoringer i finalen. Mørk ble også toppscorer i VM.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 PÅ 09:43