Norge slo Latvia 28-23 onsdag og fulgte opp med en enda sikrere seier i torsdagens EM-kvalifiseringskamp.
17-11 til pause ble til overveldende 36-17 etter 60 minutter.
Håndball
Norsk gull i håndball-EM etter enorm opphenting
20/11/2022 KLOKKEN 20:58
Det betyr at søndagens siste i EM-kvalifiseringen mot Italia blir betydningsløs med tanke på en plass i sluttspillet, men det hjelper at Norge blir gruppevinner slik at de får bedre seeding når gruppene i sluttspillet skal trekkes.
Da Norge vant 28-23 over Latvia i den første kvalifiseringskampen i Valmiera, ble Sander Sagosen norsk toppscorer med ni mål. Torsdag startet Sagosen på benken, og det merkes. Norge lå under med ett mål da Sagosen ble byttet inn, og bare noen minutter senere var Norge i en tremålsledelse.
Norge med og uten Sander Sagosen er to forskjellige lag.

Mange bytter

Landslagstrener Christian Berge hadde gjort fem bytter fra de sju som startet onsdagens kamp. Harald Reinkind var byttet ut med Kent Robin Tønnesen, og de faste vingene Kristian Bjørnsen og Magnus Jøndal satt på benken i hele kampen. Det samme gjorde Magnus Abelvik Rød i 1. omgang. Rød fikk testet seg med blant annet to scoringer i 2. omgang.
Norge slet med å komme i gang også i torsdagens kamp, og samtidig var det få målvaktsredninger. Det snudde for alvor da Sagosen kom inn på banen. Da ble det straks mer sting i Norges angrepsspill. Trønderen er en vrien mann å få tak på, og i tillegg innbyr han til selvtillit hos medspillerne. I 2. omgang var Norge meget gode selv uten Sagosen på banen.
Høyrevingen Kevin Gulliksen ble norsk toppscorer med hele elleve fulltreffere.
Norge endte på 3.-plass i det forrige EM-sluttspillet. Da ble Latvia sist med 24.-plass.

OL

Koronapandemien og smittevern er grunnen til at alle disse EM-kvalifiseringskampene blir spilt samme sted i latviske Valmiera.
For landslagstrener Christian Berge handler det meste om OL i Tokyo dette året. Norges menn er med i OL for første gang siden 1972, men det er også viktig at Norge kommer med i EM-sluttspillet.
Den jobben ble gjort med den andre seieren på to dager over Latvia.
(©NTB)
Håndball
Henny Ella Reistad topper EM-kåring – mesterskapets beste
20/11/2022 KLOKKEN 12:46
Håndball
Norge knuste Frankrike – møter Danmark i EM-finalen
18/11/2022 KLOKKEN 21:04