Norge - Polen 41-22:
Sander Sagosen var tilbake fra start etter å ha stått over fredagens kamp mot Sverige. 21-åringen herjet i playmakerrollen og var nest sist på de fleste av Norges 41 mål, og spilte opp de fleste av Bjarte Myrhols og Magnus Søndenås henholdsvis 10 og 11 mål. Norge vant overlegent 41-22 i generalprøven mot Polen før neste ukes to viktige EM-kvalifiseringskamper mot Belgia og Litauen.
Dermed avslutter de norske håndballherrene den første Gjensidige-cupen på topp, etter seier i alle sine tre kamper mot Island (36-30), Sverige (21-20) og Polen (41-22). Selv om landslagsherrene kan ha selvtilliten på topp etter denne ukens kamper, er det neste ukes kamper som gjelder dersom Christian Berges menn skal spille i EM i 2018.
Håndball
VM-gull til Norge etter råsterk snuoperasjon
19/12/2021 PÅ 18:01
– Vi har spilt oss i form og fått øvd på det vi skulle i denne turneringen, men nå gjenstår det å gjennomføre to ordentlig gode kamper neste uke, sa landslagstrener Berge.
Keeper Torbjørn Bergerud og bakspiller Espen Lie Hansen var fornøyd med lagets spill i turneringen.
– Det har vært en god gjennomkjøring for oss som ikke har spilt så mange kamper den siste måneden. Alle kan gå inn med selvtillit i neste ukes kamper, sa Bergerud etter 41-22 seieren.
– Glad jeg ikke var polsk på slutten der, det er ikke gøy å tape med så mange mål. Men det var fint å komme i matchform igjen, og nå er vi klare for å slå både Belgia og Litauen neste uke, la Lie Hansen til.

Sagosen-show

Slik som i fredagens kamp mot Sverige åpnet Norge med småfeil og slurv. I tillegg til et lag fra Polen som åpnet årets siste Gjensidige Cup-kamp med to raske mål før to spilte minutter, var de første femten minuttene en jevn kamp mellom nasjonene.
Men i omgangens siste kvarter viste årets VM-sølvvinnere stor klasseforskjell. Magnus Søndenå og Bjarte Myrhol scoret mål etter mål, og etter en ni minutter lang måltørke for polakkene ledet Norge 17-9 med fire minutter igjen av omgangen. I pausen omtalte Eurosports håndballekspert Ole Gustav Gjekstad Sander Sagosen som banens gigant, etter å ha servert Myrhol og Søndenå gang på gang. For 21-åringen var nest sist på nesten alle de henholdsvis seks målene til Myrhol, og Søndenås tre spillemål. Sistnevnte scoret også på alle sine fire straffer.
Etter en litt dårlig start ledet Norge med 11 mål til pause, noe assistenttrener Børge Lund var fornøyd med.
– Vi hadde for lite intensitet og tempo i starten av kampen, men hentet oss fint inn igjen. Nå ønsker vi å spille like bra som det siste kvarteret, i andreomgangen, sa den tidligere landslagsspilleren til Eurosport i pausen.
Også etter pause fortsatte Norge å storspille. Magnus Søndenå endte til slutt opp som kampens toppscorer med elleve mål. 25-åringen er tatt ut til EM-kvalifiseringskampene neste uke, og håper å fortsette målscoringene der.
– Jeg er veldig stolt over å ha blitt tatt ut. Å prestere så bra i dag var moro, men det er til uka det gjelder, avsluttet Norges toppscorer.
Christian Berges menn er nødt til å vinne begge de to EM-kvalifiseringskampene i neste uke for å ta seg videre til EM i 2018. Onsdag befinner herrelandslaget seg i Belgia, mens lørdag 17. juni er Sander Sagosen & co tilbake i Norge, hvor de tar imot Litauen i Oslo Spektrum. Lørdagens kamp kan du se direkte på TV Norge og Eurosport Player.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 PÅ 11:54
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 11:43