Svenskene ble slått 30-26. Dermed blir det dansk og norsk semifinale i Hamburg fredag. Danskene møter Frankrike, mens Norge spiller mot Tyskland.
Den norske troppen fulgte Danmark – Sverige på Scandic Regina-hotellet. Mye av snakket før onsdagens kamper dreide seg om mulig avtale mellom dansker og svensker om et gitt resultat.
Det slo ikke inn.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 PÅ 11:54
Lenge var det spennende, med svenskene foran med ett eller to mål mye av tiden. På det meste var de oppe i 12-9, en margin som ville sendt Norge ut av VM. Ved pause sto det 13-13, men litt før halvspilt 2. omgang rykket Danmark til seg en ledelse hjemmelaget aldri ga fra seg.
– Vi ledet med tre mål etter vel 20 minutter, men mistet det. Det er jævlig surt, sa svenske Mattias Zachrisson til TV3.
Landin-brødrene var viktige for Danmark, storebror Niklas med redninger som tok motet fra svenskene og lillebror Magnus med fem mål på like mange avslutninger.
Norge tapte VM-finalen mot Frankrike for to år siden. Nå har laget til Christian Berge sjansen til å ta steget helt til toppen.

Show

Magnus Jøndal fortsatte sitt eventyrlige scoringsrush i VM. Han sto på fem mål etter at bare vel ti minutter var spilt i Herning. Til slutt ble det sju mål og premie som banens beste.
Norge løp inn flere scoringer mot et tungt ungarsk lag. Bjarte Myrhol kastet seg inn i feltet og bokset ballen i mål til 12-8. Da jublet landslagssjef Christian Berge som om laget hadde vunnet en finale.
Sander Sagosen skjøt så inn 13-8, men å ta liv av kampen allerede der klarte ikke Norge.
Ungarn fightet hardt, men kvalitetsforskjellen på lagene var ganske klar. Bredden i den norske troppen kom også til sin rett.

Farvel

Rett etter pause kontret Norge inn to mål på kort tid og tok ledelsen 19-14. Espen Christensen hadde kommet inn i det norske målet for en skuffende Torbjørn Bergerud.
Veteranen ristet fram flere redninger umiddelbart da kampen ble avgjort og Ungarn helt parkert (23-15 etter 36 minutter).
Til slutt ble den norske seiersmarginen ni mål.
Ungarerne hadde mye å spille for. 2.- til 7. plass i VM gir direkte billett til OL-kvalifiseringen neste år. Tapet ble for stort, og Egypt har i stedet sjansen til OL-kval.
(©NTB)
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 PÅ 09:43