Svenskene ble slått 30-26. Dermed blir det dansk og norsk semifinale i Hamburg fredag. Danskene møter Frankrike, mens Norge spiller mot Tyskland.

Den norske troppen fulgte Danmark – Sverige på Scandic Regina-hotellet. Mye av snakket før onsdagens kamper dreide seg om mulig avtale mellom dansker og svensker om et gitt resultat.

Håndball
Håndball-VM: Venter fortsatt på norske prøvesvar
8 MINUTTER SIDEN

Det slo ikke inn.

Lenge var det spennende, med svenskene foran med ett eller to mål mye av tiden. På det meste var de oppe i 12-9, en margin som ville sendt Norge ut av VM. Ved pause sto det 13-13, men litt før halvspilt 2. omgang rykket Danmark til seg en ledelse hjemmelaget aldri ga fra seg.

– Vi ledet med tre mål etter vel 20 minutter, men mistet det. Det er jævlig surt, sa svenske Mattias Zachrisson til TV3.

Landin-brødrene var viktige for Danmark, storebror Niklas med redninger som tok motet fra svenskene og lillebror Magnus med fem mål på like mange avslutninger.

Norge tapte VM-finalen mot Frankrike for to år siden. Nå har laget til Christian Berge sjansen til å ta steget helt til toppen.

Show

Magnus Jøndal fortsatte sitt eventyrlige scoringsrush i VM. Han sto på fem mål etter at bare vel ti minutter var spilt i Herning. Til slutt ble det sju mål og premie som banens beste.

Norge løp inn flere scoringer mot et tungt ungarsk lag. Bjarte Myrhol kastet seg inn i feltet og bokset ballen i mål til 12-8. Da jublet landslagssjef Christian Berge som om laget hadde vunnet en finale.

Sander Sagosen skjøt så inn 13-8, men å ta liv av kampen allerede der klarte ikke Norge.

Ungarn fightet hardt, men kvalitetsforskjellen på lagene var ganske klar. Bredden i den norske troppen kom også til sin rett.

Farvel

Rett etter pause kontret Norge inn to mål på kort tid og tok ledelsen 19-14. Espen Christensen hadde kommet inn i det norske målet for en skuffende Torbjørn Bergerud.

Veteranen ristet fram flere redninger umiddelbart da kampen ble avgjort og Ungarn helt parkert (23-15 etter 36 minutter).

Til slutt ble den norske seiersmarginen ni mål.

Ungarerne hadde mye å spille for. 2.- til 7. plass i VM gir direkte billett til OL-kvalifiseringen neste år. Tapet ble for stort, og Egypt har i stedet sjansen til OL-kval.

(©NTB)

VM
Superstjernen ble for alene mot stormakten i nøkkelkampen: – Satte nok en støkk i gutta
18 TIMER SIDEN
Håndball
VM går uten tilskuere
10/01/2021 PÅ 19:25