Norge åpner OL-kvaliken mot Brasil fredag kl. 20.00. Se kampen på TVNorge og discovery+.
ELVERUM (Eurosport.no):
Håndballgutta har evaluert innsatsen i Egypt-VM. Én av konklusjonene: Norge bør bruke sju mot seks mye oftere enn tidligere.
Håndball
Tar over Norge
01/06/2022 PÅ 11:31
Regelen ble innført før OL-turneringen i Rio i 2016. Flere europeiske topptrenere var meget kritiske og ønsket regelen fjernet så fort som mulig. Men muligheten for å erstatte målvakt med en ekstra utespiller er der fortsatt.
I VM var Norges gruppemotstander Portugal blant lagene som tidvis imponerte og sjarmerte med sitt sju mot seks-spill og Sander Sagosen uttalte blant annet til VG etter mesterskapet at Norge bør bruke sju mot seks mer enn kun som en kriseløsning og at han selv har gode erfaringer med varianten fra Kiel.
– Sju mot seks-spillet kommer du til å se mer fordi det er mer uforutsigbare forsvar her i OL-kvalifiseringen. Vi har ikke møtt disse lagene så ofte, så for å skape flere kjente situasjoner så kommer vi til å spille en del sju mot seks. Det har jeg sett for meg egentlig uavhengig av kamputvikling, sier Christian Berge.

Så for seg skrekkscenario

Av motstanderne i OL-kvaliken møtte vi både Brasil og Chile for drøyt to år siden, mens Norges aldri har spilt mot Sør-Korea så lenge Christian Berge har vært landslagssjef.
Senest foran EM på hjemmebane i fjor uttalte Berge at sju mot seks kun ble sett på som en siste utvei.
– Du har ikke akkurat gått i demonstrasjonstog for sju mot seks-regelen tidligere, Berge?
– Da regelen kom så jeg for meg noen skrekkscenarioer i ungdomshåndballen. Så har det ikke blitt sånn, men jeg er fortsatt ikke noe glad i det. Jeg synes ikke det er noe moro å se en keeper skyte ballen i åpent mål, det er ikke det jeg forbinder med håndball, sier Berge, men skynder seg å legge til:
– Men jeg er mer åpen for det nå. Jeg har sett mer på lag som spiller sånn og vi har spillere som er mer mottakelige for selv å spille sju mot seks. Da er det et fint våpen å ha med seg.
Norge åpner OL-kvaliken mot Brasil fredag kl. 20.00. Kampen ser du på TVNorge og discovery+.
Håndball
Glenn Solberg ledet Sverige til EM-gull
30/01/2022 PÅ 20:04
Håndball
VM-gull til Norge etter råsterk snuoperasjon
19/12/2021 PÅ 18:01