– Flere personer vil bli anmeldt. Det er nå kampen begynner. Jeg kommer ikke til å gi meg, sier Nora Mørk til VG.
Linker til Mørks bilder er blitt spredt åpent i sosiale medier det siste døgnet. Mørk har selv konfrontert personer som har fått tilsendt bildene av henne.
– Det skuffer meg veldig at mange heller vil beskytte vennene sine enn å hjelpe meg. Dette har skjedd blant folk jeg har bekjentskap til. Jeg vet at det forskjell på å motta et bilde og å sende det videre. Det er likevel så feigt, sier hun oppgitt.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 PÅ 11:54
Det var i et intervju med TV 2 mandag at det kom fram at den profilerte håndballspilleren hadde slitt med problemer i det siste på grunn av hackerangrepet som skjedde i september.

Mye støtte

Nora Mørk fått mye støtte fra håndballmiljøet etter at saken ble kjent.
– Det setter jeg så absolutt pris på. Dette er jo ikke greit. Jeg har fått masse meldinger siden mandag, sier hun.
Tirsdag rykket også Norges Idrettsforbund (NIF) ut med støtte til Mørk. I en pressemelding signert president i NIF, Tom Tvedt, og president i Norges Håndballforbund, Kåre Geir Lio, står det at det er viktig å støtte Nora Mørk i en tid som er svært vanskelig for henne.
– Dernest vil vi oppfordre hele idrettsfamilien og alle som leser dette til å være oppmerksomme på at det overhodet ikke er greit å dele private bilder på nettet. Det er uetisk, ulovlig og rett og slett skammelig. Som Høyesterett nylig har uttalt, kan dette bli til en nærmest livslang krenkelse for de berørte. Det kan ikke, bør ikke og skal ikke noen bidra til, står det i meldingen.

Modig

Tvedt og Lio skriver at Mørk er modig, som offentlig tar til motmæle.
– Men det er klart at det koster å møte dette på en så direkte måte. Vi, som ledere i idretten, vil gjerne gi vår ektefølte støtte til henne både som landslagsspiller, som forbilde og som modig idrettsutøver.
Mandag var Mørk i et møte med justiskomiteens leder Lene Vågslid (Ap) og lederen av familie og kulturkomiteen på Stortinget, Tone Wilhelmsen Trøen (H).
Neste helg skal hun spille firenasjonersturneringen på Sotra. Det er Thorir Hergeirssons VM-oppkjøring med landslaget.
(©NTB)
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 PÅ 09:43