Paris Saint-Germain-stjernens betenkeligheter med å reise til Egypt for å spille foran tusenvis av tilskuere midt under en global pandemi framkom i et intervju med Jyllands-Posten mandag.
– Jeg vet ikke om man burde avlyse turneringen, men det burde i hvert fall ikke være noen som helst tilskuere til stede. Jeg kan ikke se meningen i at vi spillere skal leve i en boble på et hotell og er tvunget til å isolere oss på samme måte som i kvinnenes VM, for så å kjøre til en hall og spille foran en masse mennesker, sier Hansen der.
33-åringen la videre til at «det kan godt være» at han uteblir dersom VM-arrangøren gjør alvor av ideen om å slippe inn inntil 5.000 tilskuere på kamper.
Håndball
Glenn Solberg ledet Sverige til EM-gull
30/01/2022 PÅ 20:04
– Jeg ville løyet om jeg sa at jeg ikke har vurdert å melde avbud og ikke fortsatt vurderer det. Eller i hvert fall avventer informasjon om hvordan det skal avholdes og hvordan arrangørene i virkeligheten har tenkt at de skal gjøre det forsvarlig, sier han i intervjuet.
Uttalelsene skapte ifølge Ekstrabladet forbauselse i Det danske håndballforbundet. Hansen møtte søndag opp til VM-oppkjøring sammen med landslagskollegene og er godt i gang med forberedelsene til mesterskapet.
– Jeg har snakket med Mikkel i dag etter treningen, for dette kom litt brått på meg. Men det er ikke noe i det, og så lenge han har møtt opp, har han jo også forpliktet seg til å bli med til VM, sier landslagssjef Nikolaj Jørgensen til avisen.
Han hevder videre at intervjuet Hansen ga til Jyllands-Posten ble gjort midt i desember.
Håndball-VM i Egypt starter 13. januar. Danmark er tittelforsvarer.
(©NTB)
Håndball
VM-gull til Norge etter råsterk snuoperasjon
19/12/2021 PÅ 18:01
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 PÅ 11:54