Norge - Chile 38-23
Torbjørn Bergerud storspilte da Norge enkelt tok seg av Brasil i den første kampen fredag, og han var en av flere som fikk hvile fra start i lørdagens oppgjør mot Chile.
Håndball
Tar over Norge
01/06/2022 PÅ 11:31
Til Eurosport forklarte landslagssjef Christian Berge før kampen at det handlet om å spre krefter ut over helgen, men at han var samtidig klokkeklar på at planen var å gå tungt ut fra start og løpe over kveldens motstander.
Det gjorde Norge da de først fikk tak i ballen etter et langt, innledende Chile-angrep fra start, og en av nykommerne, Kevin Gulliksen, kunne kontre inn 1-0, før Kent Robin Tønnesen som også var inne fra benken kunne skyte inn 2-0 like etter.
– Han er en kontringsmaskin. Det går fort de første meterne, han har vel en av de hurtigste sprintene som er målt i Tyskland, og i dag var han veldig sikker foran mål, så det er bra, sa landslagstrener Christian Berge til Eurosport om Gulliksen etter kampen.
Tonen var satt. Chile tok timeout etter 7:30 på stillingen 6-1 til Norge, etter å ha hatt ballen åtte ganger, gjort syv tekniske feil og scoret ett mål.
Norge cruiset videre mot ny seier, og hadde så godt som avgjort kampen allerede med overlegne 19-10 til pause.
– Det er skikkelig bra forsvars- og keeperspill, så det blir vanvittig med kontringer, mente Eurosports håndballekspert Ida Alstad i studio i pausen.
(Artikkelen fortsetter under):

Hyller Norges kontringsmaskin: – Har en av de hurtigste sprintene målt i Tyskland

Andre omgang ville handle mest om å sikre seieren, i tillegg til å få i gang flest mulig spillere.
Seieren var aldri truet. Forskjellen på lagene bare økte utover i kampen, til tross for at Tønnesen var litt for het på spilletid og ble utvist, og at Berge valgte å rullere mye og slippe til flere av dem med mindre minutter.
– Det er kjedelig at Tønnesen som skulle få muligheten fikk rødt kort. Det er synd for ham, men også for Norge. Vi trenger kvalitetene hans, sier Eurosport-ekspert Geir Oustorp.
Gulliksen scoret ti ganger og venstrekant Alexander Blonz seks.
– Det er en kamp vi skal vinne enkelt, og vi er på fra start, da blir oppgaven for kantspillerne ganske grei i dag. Jeg er fornøyd. Det er ikke hver dag man har 100 prosent uttelling, så det er greit å få en sånn kamp, sa Gulliksen.
Med seier mot Sør-Korea i morgen er det i boks. I teorien kan fortsatt plassen ryke, men da skal det aller mest gå galt, etter at Norge også vant med tolv mot Brasil.
OL-kvalifiseringen spilles i Podgorica, og vinneren av Norges gruppe går inn i den antatt letteste gruppa i OL. Også andreplassen i gruppa gir OL-plass, men da i en antatt vanskeligere gruppe.
– Det gjenstår at vi skal gjøre jobben vår. Vi skal ha respekt for en hvilken som helst motstander, sa Berge.
Husk at du kan se kvinnenes kvalifisering på discovery+ neste helg.

Grep sjansen med 100 prosent uttelling - ble banens beste

Håndball
Glenn Solberg ledet Sverige til EM-gull
30/01/2022 PÅ 20:04
Håndball
VM-gull til Norge etter råsterk snuoperasjon
19/12/2021 PÅ 18:01