ELVERUM (Eurosport.no):
Det viser landslagets evaluering og analyse etter mesterskapet der Norge var en av gullfavorittene, men røk i kvartfinalen mot Spania.
Håndball
Tar over Norge
01/06/2022 KLOKKEN 11:31
– Vi løper egentlig for mye. Vi løper for fort, for mye og vi avslutter for tidlig, forteller landslagssjef Christian Berge når vi møter han på hjemmebane i Elverum fire dager før avreise til Montenegro.
– Vi skal jo være verdens hurtigste lag. Men så skal vi altså ikke løpe for fort heller?
– Det handler om å finne balansegangen, om å ta en halvsjanse eller la den være. Vi tar for mange førstesituasjoner i kontringer og også i det etablerte spillet, sier Berge.
I den avgjørende kvartfinalen mot Spania hadde Norge blant annet svært dårlig uttelling på distanseskuddene og i tillegg slet vi med å omsette de få kontringsmulighetene vi fikk til scoringer. På den offisielle statistikken hadde Norge totalt sett en dårligere uttellingsprosent i Egypt-VM enn i de tre foregående mesterskapene.
– Vi trenger ikke å tvinge gjennom en avslutning. Årsaken til at vi ønsker å være verdens hurtigste lag er for å få motstanderen sliten og det får du til om du spurter opp og spiller etablert angrep også, sier Berge, som forteller at VM-evalueringen også tilsier at Norge bør utvikle alternativer både i forsvars- og angrepsspillet.
– Vi trente en del på 5-1-forsvar opp mot VM i 2019 og brukte det ikke noe særlig der, men det er et fint alternativ å ha med seg. Og nå spilte vi en del sju mot seks i angrep, det fungerte til tider veldig bra, så kanskje vi nå skal bruke det i større grad til å kontrollere kampene, avslutter landslagssjefen.
Norge åpner OL-kvalifiseringen med kamp mot Brasil fredag kl. 20.00 på TVNorge og discovery+.
Håndball
Glenn Solberg ledet Sverige til EM-gull
30/01/2022 KLOKKEN 20:04
Håndball
VM-gull til Norge etter råsterk snuoperasjon
19/12/2021 KLOKKEN 18:01