Det er Handball Planet som tidliere i desember tok for seg verdens håndballspillere for kalenderåret 2017.
Kåringen ble gjort av journalister og fans. Der fant de plass til 35 år gamle Bjarte Myrhol som har storspilt for danske Skjern.
Lille julaften kronet Myrhol et glimrende år med å 31-30-seier over Skanderborg, og befestet sin posisjon på tabelltopp i 888ligaen.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 PÅ 11:54
– Det er gøy. Å bli valgt til et sånt lag ... det blir kanskje enda morsommere i fremtiden. Det er en ære å bli nevnt i samme setning som de gutta der. Såpass ærlig må jeg være, sier Myrhol til VG.
Gutta den norske landslagsspilleren sikter til er navn som PSG-kvartetten Mikkel Hansen, Nikola Karabatic, Uwe Gensheimer og Nedim Remili, sammen Barcelona-vingen Victor Tomas, Vardar-keeper Arpad Sterbik.
I tillegg er lillebror Karabatic, Luka, kåret til beste forsvarsspiller.
Myrhol mener imidlertid at han har holdt et enda høyere nivå tidligere i karrieren.
– Jeg er ikke bedre enn noen gang, men jeg synes det er morsomt at de tankene som jeg gjorde meg rundt håndballen, har vist seg å være riktige. Det var mange som mente at det var et skritt ned. Jeg valgte heller å fokusere på det positive ved det, ved at jeg både får muligheten til å være håndballspiller på høyt nivå og samtidig være familiefar som er en del hjemme. Den kombinasjonen har vært helt gull for meg, sier han.
Myrhol er naturligvis tatt ut i EM-troppen som først reiser til Frankrike og oppkjørings-turnering i Golden League, før EM kastes i gang i Kroatia 12. januar.
PS! Avstemningen er gjort av Sander Sagosen var bare en stemme bak danske Hansen i kåringen om venstreback-plassen.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 PÅ 09:43