Torbjørn Bergerud tok håndballverden med storm da han stoppet Zlatko Horvat fra syvmeteren og sendte Norge-Kroatia til ekstraomganger og så Norge til VM-finale i januar.
Siden den gang har 22-åringen nytt roligere dager i Team Tvis Holstebro, hvor han har fått tid og plass til å fortsette sin flotte utvikling.
– Jeg har enda mer inne enn hva jeg har vist sånn sett. Toppnivået har man sett glimtvis, men stabiliteten er det fortsatt et stykke å gå. Hvis man ser på de beste keeperne i verden, så står de på et høyt nivå i hver eneste kamp. Men jeg er ennå ung og den stabiliteten skal nok komme etterhvert, sier Bergerud.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 PÅ 11:54
Etter en litt tung start i den danske klubben, var det en helt annen keeper som kom tilbake til Danmark etter EM-eventyret.
– Jeg hadde en tøff start i Holstebro rent spillemessig. Sportslig så gikk det ikke så bra som jeg hadde håpet på selv, men etter mesterskapet har jeg fått en liten boost som har hjulpet meg veldig mye. Jeg fått litt av den selvtilliten og fått tilbake litt av det spillet som jeg vet jeg kan, sier Bergerud.
Med de gode prestasjonene har også forventingene steget, men den unge keeperkjempen forsøker ikke å la seg prege av akkurat det.
– Det er det presset man legger på seg selv som er det største. Presset fra andre skal man ikke henge seg altfor mye opp i, men man kjenner jo litt på det, sier han.
Nå er siktet stilt fremover, og Bergerud virker å ha planen klar for de kommende årene.
– Jeg skulle gjerne tatt noen medaljer i noen mesterskap, og ser nok meg i et annet sted enn den danske ligaen. Forhåpentligvis i den tyske som mange ser som verdens tøffeste liga. Jeg har en målsetting om å være blant verdens beste keepere på sikt – og det mener jeg at jeg har muligheter til. Men det er en jobb som skal gjøres før jeg kommer helt opp dit, sier han.

Får støtte av Ege

I ryggen har Bergerud Norges keepertrener Steinar Ege, som vet akkurat hva som skal til for å bli blant verdens absolutt beste keepere.
– Han er jo en som vi virkelig tror skal bli blant verdens beste målmenn, det er det ingen tvil om. Han har et enormt stort potensiale, og en vilje og en drive til å bli best. Så kan man si at han mangler erfaring, men det kan man nesten ikke bebreide en 22-åring for å mangle, sier Ege.
Onsdag kveld er Bergerud tilbake mellom stengene for det norske landslaget. Da står VM-overmakten Frankrike på andre banehalvdel. Med et fullsatt Oslo Spektrum i ryggen har Bergerud store planer om å revansjere finaletapet for det franske stjernegalleriet.
– Vi er et lag som blør for drakta og gjør alt for å vinne alle kamper vi stiller opp i. Kampen på onsdag blir ikke noe annerledes. Vi kommer til å gi alt og gå «all in» for å få med oss poeng, så får vi se når uka er omme hvordan resultatene ble, sier han.
Norge-Frankrike ser du direkte på MAX og Eurosport Player onsdag fra kl. 18.00.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 PÅ 09:43