Mikkel Hansen gjorde en grov feil ikke lenge før slutt. Det ga islandsk scoring i åpent mål og 30-29-ledelse. Noe etter ble det 31–29.
– Vi er ikke gode nok i de fasene av kampen der vi har muligheten. Jeg vil ikke skylde på dommerne, men vi fikk ikke med oss så mange av avgjørelsene, spesielt mot slutten, sa trener Nikolaj Jacobsen til dansk TV 2.
Dermed falt mesterskapets tungvekter i første kamp. Nederlaget kan bidra til at danskene enten ikke kommer med til hovedrunden eller starter den uten poeng i ryggen.
Håndball
Tar over Norge
01/06/2022 PÅ 11:31
Fredag tapte Frankrike sin åpningskamp mot Portugal. Det har vært en brutal innledning på mesterskapet for det siste tiårets to store lag i herrehåndball.
Seieren ble en triumf for Island-trener Gudmundur Gudmundsson. Han ledet Danmark til blant annet OL-gull i 2016.

Sendt ut

Island hadde ledelsen litt inn i 2.-omgangen. Danmark skjerpet seg og overtok initiativet noe etter. Da så det ut som favoritten skulle innfri, men Island kom sterkt tilbake.
Danmark-keeper Niklas Landin fikk rødt kort og ble utvist omtrent midtveis i 2.-omgangen. Dommerne mente han hadde løpt ut av målet og skapt en farlig situasjon.
Danskene spilte omtrent på hjemmebane. Ifølge arrangøren i Sverige var cirka 11.500 av de vel 14.000 på tribunene fra Danmark. Danskene vant VM i fjor etter å ha utklasset Norge i finalen. Danmark er også regjerende OL-mester.

Gullfavoritter

NTB spurte nylig 25 håndballeksperter rundt om i Europa om hvem vil ta EM-gullet. 23 av stemmene gikk til Danmark.
Dersom Norge og Danmark går videre til hovedrunden, skal lagene møtes der. Neste fase av EM starter med kamper i Malmö fredag.
Danmark møter Ungarn mandag, og der er det bare seier som kan gi danskene nytt liv i mesterskapet.
(©NTB)
Håndball
Glenn Solberg ledet Sverige til EM-gull
30/01/2022 PÅ 20:04
Håndball
VM-gull til Norge etter råsterk snuoperasjon
19/12/2021 PÅ 18:01