Hele den norske troppen måtte gjennom koronatest klokken 2 natt til fredag. Men svarene var ikke blitt kommunisert da den norske troppen hadde mediemøte på ettermiddagen egyptisk tid fredag.
Den norske landslagslegen Thomas Torgalsen sa dette:
– Vi ble lovet svar innen åtte timer.
Håndball
Tar over Norge
01/06/2022 KLOKKEN 11:31
Fredag ble en dansk spiller isolert etter en positiv koronaprøve. Danskene bor ikke på samme hotell som de norske gutta.
– Jeg synes vi lever i boble som er streng. Kan vi få på plass et par ting til, vil jeg si det ser fornuftig ut, sa landslagssjef Christian Berge.
Det internasjonale håndballforbundet (IHF) vil fra lørdag PCR-teste spillere, ledere og andre direkte involverte i VM hver eneste dag.
– VM blir nok ikke avlyst. Det kan vi ta med stor ro. Noe av det viktigste her blir å takle ting vi ikke er klar over, sa landslagskaptein Bjarte Myrhol.

Bedring

Torgalsen forteller at flere norske spillere har kjent en del til magen etter ankomst.
– Men det er ikke noen alvorlige tilfeller så langt, sa Torgalsen til NTB.
Før avreise tok troppen en vaksine for å motvirke den ganske vanlige mage-utfordringen for utlendinger som kommer til Egypt.
O'Sullivan er i bedre slag etter å ha gått glipp av Frankrike-oppgjøret.
– Han var med og trente med oss litt fysisk og har spist i dag (fredag). Vi får se i morgen hvordan det blir med ham, sa Berge
O'Sullivan var på hotellet med feber og magetrøbbel mens Norge falt med 24-28 mot Frankrike.
Norge tapte VM-finalen både i 2017 (mot Frankrike) og 2019 (Danmark). I fjorårets EM ble det norsk bronse. Etter tapet mot Frankrike er den norske gulldrømmen rystet allerede etter første kamp.
Norge møter Sveits lørdag og Østerrike mandag i de neste kampene. VM spilles med finale 31. januar.
(©NTB)
Håndball
Glenn Solberg ledet Sverige til EM-gull
30/01/2022 KLOKKEN 20:04
Håndball
VM-gull til Norge etter råsterk snuoperasjon
19/12/2021 KLOKKEN 18:01