Den spilles fredag. Norge har som eneste lag i mesterskapet vunnet sine sju første kamper. Nå slipper spillerne å møte marerittmotstanderen Spania før i en eventuell finale (søndag) eller bronsekamp (lørdag).
Norge var på vei mot en klar seier, men fra 29-23 spiste Slovenia seg innpå til det sto 30-29 drøyt fire minutter før slutt. Norge avsluttet best og vant med tre måls margin.
Spania har slått Norge i 22 av de 24 siste møtene lagene imellom. Den hittil siste norske seieren kom i 1997.
Håndball
Tar over Norge
01/06/2022 PÅ 11:31
Kroatia sto for et imponerende comeback i 22-22-kampen mot Spania onsdag. Spanjolene ledet 20-14 og så ut som en sikker vinner. Kroatene kom tilbake og klarte uavgjort. Det gjorde de uten sin playmakerstjerne Luka Cindric. Han har slitt med en skade de siste dagene, men kan rekke semifinalen i Stockholm.
– Det er nå det begynner, og vi ser bra ut. Det meste har gått den veien vi ønsker, men vi må gjøre en fantastisk prestasjon mot et Kroatia som veksler mellom 5-1 og 6-0, og som også spiller en del sju mot seks, sa landslagssjef Christian Berge til TV3.
Han fikk se et ungt lag slå Slovenia i en kamp der begge lag stilte reservepreget. Kevin Gulliksen var en av flere reserver som sto fram, og med sju mål ble han kåret til Norges beste.
– Jeg er veldig fornøyd. Vi hadde bestemt oss for å gå ut og vinne, og det gjorde vi. Det var moro å se unggutta som kom inn og presterte, sa Berge.

Vanskelig

Norge var på vei mot en klar seier, men fra 29-23 spiste Slovenia seg innpå til det sto 30-29 drøyt fire minutter før slutt. Norge avsluttet best og vant med tre måls margin. Slovenia måtte ha vunnet for å unngå Spania i semifinalen.
– Jeg satte de unge i en vanskelig situasjon, for det var mange nye samtidig, og de har ikke trent mye samspill. Likevel så vi en del gode individuelle prestasjoner, og dette kommer til å bli veldig bra på sikt. Jeg likte innstillingen, sa Berge til TV3.
– Og så fikk jeg hvilt de jeg ønsket. Det ville blitt tyngre fredag om vi hadde brent mer krutt.
Berge holdt blant andre storstjernen Sagosen og førstekeeper Torbjørn Bergerud på benken.

Kunstverk

Norge startet med flere spillere som knapt hadde vært på banen tidligere i EM.
Målvakt Espen Christensen (ett minutt), Sander Andreassen Øverjordet (null), Gulliksen (21) og Alexander Blonz (38) var alle i førsteoppstillingen. De to sistnevnte sto for seks av de ti første norske målene i kampen. To av Gulliksens fire scoringer i den fasen var ikke annet enn små kunstverk.
Tom Kåre Nikolaisen og William Aar (scoret flere ganger) ble sluppet inn for Norge etter hvert. De hadde henholdsvis seks og ingen spilleminutter bak seg i EM før onsdag. Øverjordet fikk orden på skuddene utover i andreomgangen og scoret fem ganger.
– Gulliksen var bra, Aar banket inn noen baller, og Blonz satte noen. Det var flere gode prestasjoner, sa Berge.
EM-vinneren er sikret plass i sommer-OL i Tokyo i juli og august. Norge har tapt to VM-finaler de siste årene og står også med 4.- og 6.-plass fra EM siden Berge overtok laget våren 2014.
(©NTB)
Håndball
Glenn Solberg ledet Sverige til EM-gull
30/01/2022 PÅ 20:04
Håndball
VM-gull til Norge etter råsterk snuoperasjon
19/12/2021 PÅ 18:01