Elverum - Kolstad 27-26 (11-15):
Kolstad så lenge ut til å sjokkere Elverum i semifinalen i sluttspillet i GRUNDIGligaen onsdag kveld.
Trønderne hadde en tomålsledelse da det gjenstod under tre minutter, men på tampen av oppgjøret viste Elverom hvorfor de er regnet som Norges beste håndballag.
GRUNDIGligaen Menn
Gulljubel for Elverums håndballherrer
21/05/2017 PÅ 19:50
Hjemmelaget tok dermed første i best av tre-serien med 27-26 hjemme i Terningen Arena.
Tamás Iváncsik ble kampens toppscorer med åtte mål.
Elverum manglet to av sine beste spillere i Kristian Bliznac og Petter Øverby. I tillegg måtte Elverums trener Michael Apelgren følge oppgjøret på avstand, grunnet sin utestengelse fra all håndball i én måned etter den omstridte kampen mot Lillestrøm.
Likevel tok hjemmelaget styringen fra start og tok en tidlig ledelse.
Kolstad jobbet imidlertid tilbake i kampen og snudde oppgjøret. Til pause ledet de rødkledde 15-11.
Bortelaget fortsatte å holde unna på resultattavlen, til tross for at Elverum knappet innpå.
Etter to kjappe scoringer fra Iváncsik og André Lindboe var lagene likt, og 17 sekunder før slutt dunket Josef Pujol inn matchvinnerscoringen.
– Det var kjempemorsomt å se på. Det er det rutinerte laget som vinner til slutt. Det er litt tilfeldigheter på slutten. Kolstad var gode, men det beste laget i Norge vinner til slutt, oppsummerte Eurosports håndballekspert Ole Gustav Gjekstad.
Allerede lørdag møtes lagene igjen til kamp to i best av tre-serien. Denne gangen i Trondheim Spektrum, Kolstads hjemmebane.

Arendal vant etter ekstraomganger

Bodø ledet 20–19 da Arendal skjøt i tverrliggeren like før slutt i den første av tre semifinaler. Både hjemmelagets spillere og fans raste over at laget ikke ble tildelt straffekast i situasjonen, men Bodø misbrukte sjansen til å avgjøre kampen i ordinær tid.
Isteden gikk Arendal rett i angrep og fikk straffekast to sekunder før full tid. Straffekastet ble omsatt til 20–20 av Sondre Paulsen og dermed gikk kampen til ekstraomganger.
Hjemmelaget ledet lenge i ekstraomgangene, men slapp Bodø opp til 23–23 da det gjensto to sekunder.
Nærmest sekundet før slutt dukket strekspilleren Laurits Mo Rannekleiv opp. Den fysisk robuste Arendal-spilleren rev til seg ballen og satte den i mål samtidig som sluttsignalet gikk, og sikret ellevill hjemmejubel etter 24–23.
Eurosport/NTB
GRUNDIGligaen Menn
Elverum slo tilbake i håndballthriller
18/05/2017 PÅ 18:45
GRUNDIGligaen Menn
Arendal henter svensk storscorer: – Vil vinne alt i norsk håndball
18/05/2017 PÅ 16:41