ELVERUM (Eurosport.no):
De to Bundesliga-stjernene Magnus Gullerud (Magdeburg) og Magnus Abelvik Rød (Flensburg-Handewitt) måtte begge melde forfall til VM i Egypt i januar. Gullerud gjennomgikk en ryggoperasjon i desember, mens Abelvik Rød slet med et håndledd som trengte hvile. Det ga landslagssjefen hodebry, ikke minst bakover på banen.
Håndball
Tar over Norge
01/06/2022 PÅ 11:31
– Vi merket i mesterskapet sist at vi manglet høyre treere (én av posisjonene i midtforsvaret, red.anm.), det ble utfordrende for oss. Egentlig hadde vi kun med én spiller som har spilt i den posisjon i klubblaget, nå får vi tilbake to, så da kan vi veksle på tre stykker, sier landslagssjef Christian Berge til Eurosport.no.
De defensive utfordringene i VM kom ikke minst til syne i kvartfinalen mot Spania, der Norge slapp inn 21 mål i den første omgangen og lå seks mål bak til pause. Selv om laget tettet mye bedre igjen i den andre omgangen, klarte Norge aldri å ta igjen spanjolenes ledelse.
– Det var en merkelig kamp og i den første omgangen slet vi veldig bakover, sier Berge.
Magnus Abelvik-Rød og hans Flensburg-Handewitt topper i skrivende stund Bundesliga foran nettopp Magnus Gullerud og Magdeburg.
– Begge er virkelig dyktige forsvarsspiller og bidrar i tillegg sterkt framover. De er blant kontinuitetsbærerne i laget. For oss er det viktig at alle mann er på plass og alle mann er tilgjengelige, sier Berge
Sett denne?

Forteller om ny innstilling til korona og mesterskap

Håndball
Glenn Solberg ledet Sverige til EM-gull
30/01/2022 PÅ 20:04
Håndball
VM-gull til Norge etter råsterk snuoperasjon
19/12/2021 PÅ 18:01