I Boxen-arenaen stirret vel 12.00 tomme seter ut på banen. Hallen ga norsk gull i 2010-EM og i VM fem år senere.
Det kan bli tre søndag etter finalen mot tittelforsvarer Frankrike. Det så ikke bra ut for Norge etter første omgang. Lunde kom inn for Silje Solberg ved pause. Veteranen hadde flere svært viktige redninger da 10-13 ble snudd til seier.
Semifinalen startet nesten perfekt for Norge med strålende forsvarsspill og 2-1-ledelse. Det gikk ganske fort over tilnærmet krise.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 PÅ 11:54
Norge havnet på godt under 50 prosent i uttelling på skuddene før pause. I tillegg mistet laget ballen seks ganger mot Danmarks to tekniske feil.
Danmark fikk det litt for enkelt i angrep, også i undertall. Keeperkampen ble vunnet klart (44-32 i redningsprosent) av Sandra Toft i førsteomgangen.

Herdet

Norge hadde en lett vei til semifinalen mot mange ganske svake motstandere. De seks første norske kampene ga en gjennomsnittlig seiersmargin på 11,6 mål.
Danskene kom med noe helt annet, og det så ut som det ble en sjokkartet opplevelse for flere av de norske utespillerne.
Danmark var sterke i forsvar, oppfinnsomme, med en strålende målvakt og fulle av selvtillit etter gode prestasjoner mot sterke lag som Russland og finalist Frankrike.

Tilbake

Det er stor fightervilje i laget til Thorir Hergeirsson. Det viste seg i andreomgangen der det norske spillet ble løftet radikalt i begge ender av banen.
Norge hadde ikke ledet siden 2-1 da laget gikk opp i 16-15. Danmark kom aldri tilbake i kampen.
Den sterke snuoperasjonen gjør at Norge søndag spiller for sin 13. gullmedalje i OL, VM og EM. Motstanderen i finalen blir ikke lett å slå. Frankrike vant VM i 2017 (slo Norge i finalen) og EM på hjemmebane året etter.
I mars spiller det norske laget OL-kvalifisering mot Montenegro, Romania og Kasakhstan. De to beste får delta i Tokyo-lekene.
VM neste år spilles i Spania. Norge har sikret seg plass der med innsatsen i årets EM.
(©NTB)
Sett denne?

Episode 69: Spillerrådet Awards, selvevaluering og brutalt ærlige ønsker om Mjøndalen-nedrykk

Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 PÅ 09:43