Scanpix

Elverum anker Poklar-karantene

Elverum anker Poklar-karantene

19/04/2017 22:06Oppdatert 19/04/2017 22:41

Elverum anker utestengelsen av Tine Poklar.

Det bekrefter klubben overfor Eurosport onsdag kveld.

– Vi mener straffen er for streng og lovanvendelsen er feil, det er hovedgrunnen til at vi velger å anke. Dette gjelder egentlig alle utestengelsene, men vi måtte gjøre et valg og da valgte vi å akseptere utestengelsene til Kristian Bliznac og Petter Øverby med en gang, og så anke Poklars i dag, sier Elverum Håndballs sportslige leder Bjørnar Myhren til Eurosport.no.

Elverum måtte klare seg uten Bliznac og Øverby i onsdagens oppgjør mot Kolstad. I tillegg måtte Elverums trener Michael Apelgren følge oppgjøret på avstand, etter å ha blitt ilagt tre kampers karantene etter den omstridte kampen mot Lillestrøm. De to førstnevnte er nå ferdig å sone sine utestengelser, og er klare for returoppgjøret mot Kolstad førstkommende lørdag.

Elverum hadde frem til kl. 00.00 natt til torsdag til å bestemme seg for om de ville anke Poklars karantene på to kamper. Inntil anken var levert og behandlet, var Poklar fortsatt disponibel til å spille kamper for Elverum. Myhren forteller at anken ble levert før onsdagens oppgjør mot Kolstad.

– Det spiller for så vidt ingen rolle om vi hadde levert den før eller etter. De har syv dager på seg til å behandle anken uansett, sier Myhren.

Elverums sportslige leder innrømmer imidlertid at det ble spekulert i når anken skulle leveres.

– Vi har for så vidt spekulert litt i og med at vi ville ha med Tine Poklar i dag, sier han.

Eurpsorts håndballekspert Ole Gustav Gjeksdal forstår ikke vurderingen.

– Jeg forstår ikke hvorfor de gjør det. Jeg kan ikke se hva man ønsker å oppnå med det. Da er det rart de ikke anker alle tre utestengelsene.

0
0