Det bekrefter klubben overfor Eurosport onsdag kveld.
– Vi mener straffen er for streng og lovanvendelsen er feil, det er hovedgrunnen til at vi velger å anke. Dette gjelder egentlig alle utestengelsene, men vi måtte gjøre et valg og da valgte vi å akseptere utestengelsene til Kristian Bliznac og Petter Øverby med en gang, og så anke Poklars i dag, sier Elverum Håndballs sportslige leder Bjørnar Myhren til Eurosport.no.
Elverum måtte klare seg uten Bliznac og Øverby i onsdagens oppgjør mot Kolstad. I tillegg måtte Elverums trener Michael Apelgren følge oppgjøret på avstand, etter å ha blitt ilagt tre kampers karantene etter den omstridte kampen mot Lillestrøm. De to førstnevnte er nå ferdig å sone sine utestengelser, og er klare for returoppgjøret mot Kolstad førstkommende lørdag.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 PÅ 11:54
Elverum hadde frem til kl. 00.00 natt til torsdag til å bestemme seg for om de ville anke Poklars karantene på to kamper. Inntil anken var levert og behandlet, var Poklar fortsatt disponibel til å spille kamper for Elverum. Myhren forteller at anken ble levert før onsdagens oppgjør mot Kolstad.
– Det spiller for så vidt ingen rolle om vi hadde levert den før eller etter. De har syv dager på seg til å behandle anken uansett, sier Myhren.
Elverums sportslige leder innrømmer imidlertid at det ble spekulert i når anken skulle leveres.
– Vi har for så vidt spekulert litt i og med at vi ville ha med Tine Poklar i dag, sier han.
Eurpsorts håndballekspert Ole Gustav Gjeksdal forstår ikke vurderingen.
– Jeg forstår ikke hvorfor de gjør det. Jeg kan ikke se hva man ønsker å oppnå med det. Da er det rart de ikke anker alle tre utestengelsene.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 PÅ 09:43