– Det å være med i et OL har jo vært min drøm som håndballspiller siden jeg så håndballjentene ta OL-sølv i Seoul 1988, så da hadde jeg lyst til å være med i et OL en gang jeg også, sier Karoline Dyhre Breivang.
I «Jentene med godt humør» husker hun tilbake til OL-semifinalen i 2008.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 PÅ 11:54
– Selvfølgelig var skuffelsen stor da vi ikke klarte å kvalifisere oss til Athen i 2004. Det å være en del av den norske troppen, det å føle at vi var et vi, at i dag skal vi ut å kaste spydet, i dag skal vi ut å svømme. Det var veldig spesielt. Samtidig som vi ikke prøvde å gjøre det til noe større enn at vi skulle spille håndball. Men når man bruker fem-seks-sju minutter å gå til matsalen, og matsalen er like stor som en fotballbane, det er mange nye ting uansett hvor mye man prøver å si at man bare skal spille noen vanlige håndballkamper, forteller hun.
Saken fortsetter under:
Før lekene i 2008 hadde Norge fortsatt til gode å ta et OL-gull i håndball. I semifinalen ventet igjen Sør-Korea som Norge hadde møtt i hvert OL frem til da.
Breivang husker at hun ikke likte å spille mot dem.
– Personlig synes jeg at Sør-Korea er det definitivt vanskeligste laget og nasjonen å spille mot. Det er noe med det å spille mot europeiske lag som har store robuste spillere, de får man trent på hver dag i Champions League og ellers, men det å møte koreanere er vanskelig å få has på uansett hvor mye du øver og prøver. At norske spillere skal spille offensivt og gjøre disse spesielle fintene de har, får du aldri trent 100% på. Så jeg likte aldri å spille mot Sør-Korea, forteller hun.
I tillegg var det forventninger om at det endelig skulle bli gull til Norge.
– Vi følte at vi hadde et veldig godt lag i OL i Beijing i 2008 og vi hadde jo veldig lyst på dette OL-gullet selv også. Jeg hadde jo ikke vært i et OL før, så det å være i et OL var jo stor bare i seg selv. Men når vi fikk den gode starten som vi hadde ved å slå andre gode nasjoner så følte vi at vi var i en flyt. Så det er klart at når man står i en semifinale så vil man bare til finalen.
Etter noen dramatiske sluttsekunder i semifinalen hvor Gro Hammerseng scoret seiersmålet, var klokken så nær fulltid at Sør-Korea begynte å protestere. Men til slutt ble det klart at Norge skulle spille OL-finale.
Se OL-semifinalen mellom Norge og Sør-Korea på Eurosport Norge og Dplay mandag kl. 16.00.
Her kan du se Breivang fortelle om ventingen etter kampen og usikkerheten om de kom til finalen eller ikke her:

Slik var kaoset etter OL-semifinalen: – Skjønte ikke helt hva som skjedde

Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 PÅ 09:43