Håndball

– Det var min drøm som håndballspiller siden jeg så håndballjentene ta OL-sølv i 1988

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Karoline Dyhre Breivang

Foto: Scanpix

AvAsbjørn Myhre | Christine Skarstein Olsen
27/04/2020 på 11:41 | Oppdatert 27/04/2020 på 11:41

Karoline Dyhre Breivang forteller om hvordan det var å gå til finalen i OL i 2008.

  • Se «Jentene med godt humør» på Eurosport Norge og Dplay. Sikre deg tilgang her!

– Det å være med i et OL har jo vært min drøm som håndballspiller siden jeg så håndballjentene ta OL-sølv i Seoul 1988, så da hadde jeg lyst til å være med i et OL en gang jeg også, sier Karoline Dyhre Breivang.

Håndball

Stor kåring: Her er tidenes norske OL-lag

02/05/2020 PÅ 18:21

I «Jentene med godt humør» husker hun tilbake til OL-semifinalen i 2008.

– Selvfølgelig var skuffelsen stor da vi ikke klarte å kvalifisere oss til Athen i 2004. Det å være en del av den norske troppen, det å føle at vi var et vi, at i dag skal vi ut å kaste spydet, i dag skal vi ut å svømme. Det var veldig spesielt. Samtidig som vi ikke prøvde å gjøre det til noe større enn at vi skulle spille håndball. Men når man bruker fem-seks-sju minutter å gå til matsalen, og matsalen er like stor som en fotballbane, det er mange nye ting uansett hvor mye man prøver å si at man bare skal spille noen vanlige håndballkamper, forteller hun.

Saken fortsetter under:

Før lekene i 2008 hadde Norge fortsatt til gode å ta et OL-gull i håndball. I semifinalen ventet igjen Sør-Korea som Norge hadde møtt i hvert OL frem til da.

Breivang husker at hun ikke likte å spille mot dem.

– Personlig synes jeg at Sør-Korea er det definitivt vanskeligste laget og nasjonen å spille mot. Det er noe med det å spille mot europeiske lag som har store robuste spillere, de får man trent på hver dag i Champions League og ellers, men det å møte koreanere er vanskelig å få has på uansett hvor mye du øver og prøver. At norske spillere skal spille offensivt og gjøre disse spesielle fintene de har, får du aldri trent 100% på. Så jeg likte aldri å spille mot Sør-Korea, forteller hun.

I tillegg var det forventninger om at det endelig skulle bli gull til Norge.

– Vi følte at vi hadde et veldig godt lag i OL i Beijing i 2008 og vi hadde jo veldig lyst på dette OL-gullet selv også. Jeg hadde jo ikke vært i et OL før, så det å være i et OL var jo stor bare i seg selv. Men når vi fikk den gode starten som vi hadde ved å slå andre gode nasjoner så følte vi at vi var i en flyt. Så det er klart at når man står i en semifinale så vil man bare til finalen.

Etter noen dramatiske sluttsekunder i semifinalen hvor Gro Hammerseng scoret seiersmålet, var klokken så nær fulltid at Sør-Korea begynte å protestere. Men til slutt ble det klart at Norge skulle spille OL-finale.

Se OL-semifinalen mellom Norge og Sør-Korea på Eurosport Norge og Dplay mandag kl. 16.00.

Her kan du se Breivang fortelle om ventingen etter kampen og usikkerheten om de kom til finalen eller ikke her:

Slik var kaoset etter OL-semifinalen: – Skjønte ikke helt hva som skjedde

00:04:11

Håndball

Se hele vurderingen: Derfor er disse stjernene utelatt

02/05/2020 PÅ 18:14
Håndball

Alt fra OL 2016 er diffust: – Husker ingenting før semifinalen

02/05/2020 PÅ 09:26
Relatert
Håndball
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen