Torsdag venter storkampen mot Danmark. Det blir gruppefinalen. Skulle Norge vinne også den, er utsiktene til semifinale svært lyse. Chile ble helt parkert tirsdag.
– Det var en utrolig gøy kamp for meg. Jeg fikk starte for første gang og stå tiden ut. Jeg tror ikke rollen min endrer seg så mye framover. Magnus (Jøndal) er en av verdens beste venstrekanter, sa Blonz i intervjusonen.
Han ble norsk toppscorer med åtte mål og kåret til banens beste.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 PÅ 11:54
Seieren var klar etter 25 minutter for norsk del. Med 21-12 til pause kunne troppen tenke på å spare krefter og matche mange spillere.
Blonz var den store overraskelsen i VM-uttaket i desember, men landslagssjef Christian Berge hadde det klart for seg: Denne tenåringen er mer enn god nok allerede, tross en hverdag på nivå to i norsk håndball.
– Jeg var alltid en som skulle bli kantspiller. Jeg har jo litt mindre fysikk (185 centimeter og 82 kilo) enn de jeg spiller sammen med. Å spille på kanten er jo egentlig som spiss i fotball. Det er gjerne den posisjonen det er lettest å ha det gøy i, sier Blonz til NTB om hvorfor han ikke er bakspiller.
Og artig hadde han det i Herning mens chilenerne ble svimle ute på sin høyreside i forsvaret.

Så på

Keeper Torbjørn Bergerud startet for fjerde gang på rad i mesterskapet, og han fikk en positiv opplevelse. I 1.-omgangen han spilte hadde han vel 40 i redningsprosent.
Jøndal fikk hvile på grunn av kjenninger i en lårmuskel. Blonz viste sitt voldsomme potensial som erstatter.
Han startet med å få avblåst et mål for overtramp. Så klinket han inn tre kjappe scoringer fra venstrekanten i en periode der Norge gikk fra 3-4 til 9-4 på kort tid. Han fortsatte i samme stil etter pause.
Blonz forsvinner fra Viking til Elverum til sommeren. Så er spørsmålet hvor lenge han blir i Norge. Håndballagentene har i hvert fall allerede fått et klart bilde av hvilket ekstraordinært talent stavangergutten er.
(©NTB)
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 PÅ 09:43