Håndball

Blonz herjet med Chile i VM

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Blonz

Foto: Scanpix

AvEurosport
15/01/2019 på 19:50 | Oppdatert 15/01/2019 på 19:55

Alexander Blonz fikk sjansen fra start hos håndballgutta for første gang i VM. 18-åringen showet på vei mot 41-20 over Chile tirsdag.

Torsdag venter storkampen mot Danmark. Det blir gruppefinalen. Skulle Norge vinne også den, er utsiktene til semifinale svært lyse. Chile ble helt parkert tirsdag.

– Det var en utrolig gøy kamp for meg. Jeg fikk starte for første gang og stå tiden ut. Jeg tror ikke rollen min endrer seg så mye framover. Magnus (Jøndal) er en av verdens beste venstrekanter, sa Blonz i intervjusonen.

Håndball

Stor kåring: Her er tidenes norske OL-lag

02/05/2020 PÅ 18:21

Han ble norsk toppscorer med åtte mål og kåret til banens beste.

Seieren var klar etter 25 minutter for norsk del. Med 21-12 til pause kunne troppen tenke på å spare krefter og matche mange spillere.

Blonz var den store overraskelsen i VM-uttaket i desember, men landslagssjef Christian Berge hadde det klart for seg: Denne tenåringen er mer enn god nok allerede, tross en hverdag på nivå to i norsk håndball.

– Jeg var alltid en som skulle bli kantspiller. Jeg har jo litt mindre fysikk (185 centimeter og 82 kilo) enn de jeg spiller sammen med. Å spille på kanten er jo egentlig som spiss i fotball. Det er gjerne den posisjonen det er lettest å ha det gøy i, sier Blonz til NTB om hvorfor han ikke er bakspiller.

Og artig hadde han det i Herning mens chilenerne ble svimle ute på sin høyreside i forsvaret.

Så på

Keeper Torbjørn Bergerud startet for fjerde gang på rad i mesterskapet, og han fikk en positiv opplevelse. I 1.-omgangen han spilte hadde han vel 40 i redningsprosent.

Jøndal fikk hvile på grunn av kjenninger i en lårmuskel. Blonz viste sitt voldsomme potensial som erstatter.

Han startet med å få avblåst et mål for overtramp. Så klinket han inn tre kjappe scoringer fra venstrekanten i en periode der Norge gikk fra 3-4 til 9-4 på kort tid. Han fortsatte i samme stil etter pause.

Blonz forsvinner fra Viking til Elverum til sommeren. Så er spørsmålet hvor lenge han blir i Norge. Håndballagentene har i hvert fall allerede fått et klart bilde av hvilket ekstraordinært talent stavangergutten er.

(©NTB)

Håndball

Se hele vurderingen: Derfor er disse stjernene utelatt

02/05/2020 PÅ 18:14
Håndball

Alt fra OL 2016 er diffust: – Husker ingenting før semifinalen

02/05/2020 PÅ 09:26
Relatert
Håndball
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen