– Jeg drar med veldig høye forventninger, egentlig. Som jeg alltid gjør når vi treffes med landslaget. Og ikke minst med et mål om at vi skal klare den kvaliken som venter oss.
Kristian Bjørnsen er krystallklar: Norge skal til sommerens olympiske leker i Tokyo.
Håndball
Tar over Norge
01/06/2022 KLOKKEN 11:31
Fredag starter OL-kvaliken som spilles i Montenegro, og i Norges pulje venter tøff motstand i Brasil, samt langt mer overkommelige Chile og Sør-Korea. De to beste nasjonene sikrer deltagelse i sommerens leker, og Norge er definitive favoritter i kvaliken.
– Vi har blitt såpass gode, syns vi selv, at vi bør klare å takle det favorittstempelet som vi har. Og når det er to lag som går videre fra denne gruppa så bør vi absolutt gå videre – og det har vi et klart mål om og.

Måtte tåle kritikk

Press og favorittstempel måtte Norge tåle også da de satte kursen mot VM i Egypt i januar. Men mesterskapet endte i skuffelse, da Spania ble for sterke i kvartfinalen.
– Vi reiste til Egypt for å ta gull, og det gikk vi ut og sa på forhånd og. Vi setter våre egne forventninger til oss selv og de er høye, i tillegg er forventningene utenfra ekstremt høye ut fra tidligere prestasjoner, og da blir det ekstra skuffende når en ikke leverer lagmessig og på eget nivå, sier Bjørnsen nå.
For kantspilleren som normalt sett fremstår som en scoringsmaskin, ble mesterskapet preget av skuddbom. 11 av 21 sjanser endte i mål og ga en uttelling på 52 prosent. Det førte til at blant andre ekspert Joachim Boldsen i rettighetshaver TV3s studio uttalte dette da Norge røk ut:
– Bjørnsen har ikke hatt et godt mesterskap. Det kroner han med en virkelig dårlig kamp, uttalte dansken.
Bjørnsen svarte den gang med å legge ut følgende melding på Twitter.
Nå åpner han opp om kritikken og innrømmer at den gikk inn på ham.
– Det (tweeten, journ.anm.) var mest for min egen del. Jeg ville få mesterskapet litt på avstand, og det er lett å lese i etterkant hva folk tenker og mener. Mange folk har meninger om mine egne og lagets prestasjoner, og det går kanskje mer inn på deg enn du ønsker selv. Men egentlig tenker jeg bare det skal gi meg en ekstra motivasjon, og det har det og gitt nå i etterkant av mesterskapet, til å trene godt og virkelig se frem mot vi møtes neste gang nå, forteller Bjørnsen, som har vært en sentral mann for landslaget gjennom flere år.
– Det var jo først og fremst uttellingen min foran mål som var dårlig. Bakover står vi fint og jeg kommer til gode sjanser. Det var bare ikke mesterskapet der jeg klarte å sette ballen i mål som jeg normalt sett føler jeg har god kontroll på til vanlig. Jeg har egentlig ingen unnskyldninger og egentlig så mange tanker på hvorfor det gikk som det gikk, men det var rett og slett ikke godt nok.
– Ble du forbanna av kritikken?
– Ja, jeg ble jo litt forbanna, men det er jo egentlig mest på seg selv fordi en ikke har vært god nok. Og det er jobben hans (Boldsen, journ.anm.) å mene ting og tang om hvordan vi presterer. Han brukte óg fine og store ord om mange ting i mesterskapet, så det får vi bare tåle. Man blir gjerne litt irritert, men i etterkant gir det en bare en ekstra boost til å trene videre og se fremover til neste sjanser.
Saken fortsetter under videoen.

Gladmelding for Berge: – En bedre situasjon

En drøm

Og neste sjanse er OL. Det norske herrelandslaget i håndball har bare deltatt i OL én gang før – i 1972. Nå kan en drøm gå i oppfyllelse for Christian Berges mannskap.
– Det ville vært ekstremt stort. OL er noe vi alle drømmer og nå har vi virkelig sjansen til å ta steget inn i OL. Og det håper jeg virkelig vi skal klare, avslutter Bjørnsen.
Håndball
Glenn Solberg ledet Sverige til EM-gull
30/01/2022 KLOKKEN 20:04
Håndball
VM-gull til Norge etter råsterk snuoperasjon
19/12/2021 KLOKKEN 18:01