KLEPP(Eurosport.no):
Sammen med Kari Brattset Dale dannet Marit Malm Frafjord et råsterkt norsk midtforsvar i EM. Frafjord hadde flere blokkeringer enn noen andre spillere i mesterskapet.
Håndball
Tar over Norge
01/06/2022 PÅ 11:31
Esbjerg-spilleren tok en landslagspause etter EM-gullet i 2016 og la egentlig opp som toppspiller i 2018, men ble overtalt til et comeback. Mesterskapene i 2017, 2018 og 2019 ble spilt uten Malm Frafjord og endte uten norske gullmedaljer. Men i desember var både Marit Malm Frafjord – og gullet – tilbake for Norge. Tilfeldig?
– Er det så enkelt som at hun kom inn og fylte et tomrom i midtforsvaret?
– Hun bringer inn erfaring og autoritet, det gjør det også lettere for andre å vokse. Samtidig hadde Kari Brattset Dale stor utvikling i forsvarsspillet sitt fram mot EM. Og både Veronica Kristiansen og Stine Skogrand var i form, så det handlet ikke bare om Marit, men hun bringer inn ro og taktisk klokskap og spiller andre gode, sier Hergeirsson.

– Alle føler seg trygge

Malm Frafjord har deltatt i tre strake OL. Det har resultert i to gull og én bronse. Både hun og Katrine Lunde kan med andre ord ta sitt tredje OL-gull i sommer, så sant de norske håndballjentene kommer seg gjennom helgens kvalik.
Discoverys håndballekspert Ida Alstad spilte sammen med Malm Frafjord i en årrekke både på Byåsen og landslaget. De to vant blant annet OL-gull sammen i 2012.

– Hun har stor erfaring, trygghet og ro og er den som styrer laget uten nødvendigvis å rope høyest. Alle føler seg trygge når de spiller ved siden av Marit i forsvaret, sier Alstad.
Hovedpersonen selv takker for de hyggelige ordene, men avviser at dette er noe hun gjør bevisst:
– Jeg prøver å snakke med de rundt meg underveis for å rette opp i ting. Kanskje det er det som gjør det. Jeg har jo vært med noen år da. Da jeg var yngre og ikke hadde vært med på så mange ting, var jeg litt mer nervøs og stressa. Nå er jeg blitt litt rutinert. Jeg føler meg stort sett rolig i alle kamper. Om jeg klarer å utstråle det, smitter det kanskje over på de andre, sier Malm Frafjord.

Medalje i samtlige mesterskap

Malm Frafjord har spilt 12 seniormesterskap for Norge. Alle har endt med medalje.
– Jeg har spilt på mange gode versjoner av det norske landslaget, og så har det kanskje litt med hell å gjøre, men det vil jeg egentlig ikke innrømme, ler hun.
Malm Frafjord fortsetter:
– Jeg har spilt på lag der ting har lyktes veldig bra og det har vært få skader og utskiftninger. Vi er litt bortskjemte med medaljer i Norge, men det er jo ikke sånn at vi reiser ned og regner med at vi skal ta med medaljer. Vi vet hvor mye som kreves for å få gode resultater. Det har de vært flinke til også da jeg ikke var med og det ikke ble medaljer. Jeg har nok vært litt heldig, sier Malm Frafjord.
Til sommeren kan hun innkassere sin 13. medalje i et seniormesterskap for Norge. Men først må de kvalifisere seg til Tokyo-lekene.
Malm Frafjord er iallfall toppmotivert for det, og er svært glad for at hun fikk muligheten til å gjøre comeback med norsk flagg på brystet.
– Jeg er veldig glad for at jeg hadde motivasjon til å bli med og fikk lov. EM var en kjempegod opplevelse. Man kommer tilbake etter noen år, men det føltes ikke som man hadde vært borte lenge, selv om det var fire år. Jeg er veldig glad for at jeg fikk muligheten. Jeg koser meg på samling, avslutter hun.

Derfor er forsvarsbautaen en av Norges viktigste

Håndball
Glenn Solberg ledet Sverige til EM-gull
30/01/2022 PÅ 20:04
Håndball
VM-gull til Norge etter råsterk snuoperasjon
19/12/2021 PÅ 18:01