Et korona-rammet rumensk lag ble til slutt bare nummer 12 i EM-sluttspillet i Danmark. Storstjernen Cristina Neagu var ikke i sin beste form etter å ha vært syk tidligere på høsten, mens den viktige strekspilleren Crina Pintea var blant spillerne som testet positivt rett før mesterskapet.
– De to er jo et par som er garantister for mange mål og straffekast. I og med at Pintea ikke var med i EM, tappet det Romania for ganske mye, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.
Håndball
Tar over Norge
01/06/2022 PÅ 11:31
Bakspiller Neagu og strekspiller Pintea spiller også sammen på klubblaget Bucuresti og er en duo de norske spillerne helst skal ha kontroll på dersom OL-billetten skal sikres i Podgorica lørdag kveld.
– Vi må finne en god balanse der vi demmer opp for Neagu og Pintea uten å åpne opp for mye rom for de andre rumenske spillerne, sier landslagssjefen.
Cristina Neagu er flere ganger kåret til verdens beste kvinnelige håndballspiller mens lagvenninnen Pintea blant annet ble tatt ut på All Star-laget i EM i 2018 og spilte for Györ da den ungarske storklubben vant Champions League i 2019.
Etter at Romania blant annet tapte 20-28 for Norge i EM har Bucuresti-trener Adrian Vasile tatt over som rumensk landslagssjef. Han har med seg norske Bent Dahl som assistenttrener.
– Romania kommer til å være adskillig sterkere nå i OL-kvaliken enn de var i EM, mener Thorir Hergeirsson.
Og med femmålstap mot Montenegro i åpningskampen fredag, henger allerede OL-billetten i en tynn tråd for Hergeirsson og co. Nå er Norge nødt til å vinne mot Romania – og det kan fort måtte være med flere mål. Se Norge-Romania på discovery+ lørdag kl 19.00.
Dette mener ekspertene bør være troppen til herrene:

Her er ekspertenes OL-tropp: Har disse to i utfordrerposisjon

Håndball
Glenn Solberg ledet Sverige til EM-gull
30/01/2022 PÅ 20:04
Håndball
VM-gull til Norge etter råsterk snuoperasjon
19/12/2021 PÅ 18:01