• Følg Viktor Hovland i featured group i Zurich Classic torsdag fra 14.30 på discovery+ og Eurosport.no
Etter at turneringen endret format for noen år siden har det blitt en favoritt blant både spillere og golffans over hele verden.
Turneringen spilles som vanlig over fire runder, torsdag til søndag, men spillformen er annerledes enn i de individuelle PGA-turneringene. Den første og tredje runden spilles som bestball, og den andre og fjerde spilles som foursome.
Zurich Classic of New Orleans
Se høydepunktene fra Zurich Classic-avslutningen
24/04/2022 PÅ 19:15
Bestball, varianten som spilles torsdag og lørdag, går ut på at begge spillerne spiller hele hullet som vanlig, og så får laget scoren fra den som leverer best. Om Hovland prikker en birdie, mens Morikawa ender på par, så kan duoen notere seg for en birdie på scorekortet.
– Her gjelder det å gi seg selv birdiemuligheter på 18 hull, og få inn så mange som mulig. Man må utnytte en runde hvor man har muligheten til å være mer aggressiv, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp.
Når det kommer til fouresome, som skal spilles fredag og søndag, slår spillerne ut på annet hvert hull. På de hullene Hovland slår ut følger Morikawa opp med andreslaget, Hovland med tredje og så videre.
  • Viktor Hovland går ut i featured group torsdag 14.39. Turneringen ser du på discovery+
– Her er det annet hvert slag. Det er hakket mer utfordrende. Her handler det om å holde scoren sin og ikke gjøre seg bort. Men både Hovland og Morikawa er veldig stabile spillere, så det er en spillform de bør mestre veldig godt, sier Thorp.
Lagene som ligger på 33. plass eller bedre etter fredagens runde klarer cuten og får spille videre lørdag og søndag.

Prestisje

Hovland og Morikawa er blant de aller største favorittene til å vinne Zurich Classic, som er i ferd med å bli en meget populær turnering.
– Jeg har følelsen av at turneringen har blitt større de siste årene, at den har grodd og tar plass på touren som et høydepunkt. Du ser det også på startfeltet, som blir bedre og bedre. Turneringen gir jo også de fleste av de samme godene som en individuell PGA-seier, sier Thorp.
– Det er litt færre FedEx-poeng, men man får for eksempel plass i The Players, flere Majors, Hawaii og så videre. Så sånn sett har denne turneringen samme prestisje som individuelle PGA-turneringer.
Sett denne?

Hovland etter Masters: – Gir motivasjon til å komme tilbake

Zurich Classic of New Orleans
Hovland og Morikawa sjanseløse i Zurich Classic
24/04/2022 PÅ 18:55
Zurich Classic of New Orleans
Dette sa en skuffet Hovland etter lørdagens runde
23/04/2022 PÅ 20:19